198.000 ευρώ την Πέμπτη 31/12 για τα ΠΣΕΑ του 2017

Λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που αφορά τις αποζημιώσεις Τρικαλινών αγροτών από τις ζημιές που προκάλεσε στις αρχές του 2017 ο παγετός στις καλλιέργειες τους, δίνει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, μετά από συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς 74 Τρικαλινών αγροτών για την αποζημίωση των ζημιών σε καλλιέργειες ελιάς και ροδιάς. Το ποσό της πληρωμής ανέρχεται σε 198.000 ευρώ και θα πιστωθεί στους δικαιούχους στους οποίους κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους για τις αποκαταστάσεις.

Με αφορμή την πληρωμή ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

«Η στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τα στελέχη του Οργανισμού συνετέλεσε ώστε να ξεκινήσει η πληρωμή των Τρικαλινών αγροτών για τις ζημιές από τον παγετό του 2017 παρόλο τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που επωμίστηκαν για την καταγραφή των ζημιών από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση να επιλύσει κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας και να στηρίξει με πράξεις ουσίας το εισόδημα τους».

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn