4,2 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των Τρικαλινών αγροτών για την εξισωτική αποζημίωση

Πιστώνεται σήμερα Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών στα Τρίκαλα η εξισωτική αποζημίωση για το 2020.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 4.227.519 ευρώ και θα χορηγηθεί σε 4.973 δικαιούχους. Εν τω μεταξύ, προχθές Δευτέρα εξοφλήθηκε το υπόλοιπο 7% της βασικής ενίσχυσης καθώς και το λεγόμενο πρασίνισμα, συνολικού ύψους 1.391.452 ευρώ. Με αυτά τα ποσά ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές προς τους Τρικαλινούς αγρότες για τη φετινή χρονιά.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργεί στη λειτουργία της διοίκησης η πανδημία του κορωνοϊού, τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ εργάστηκαν άοκνα και συστηματικά για να καταβληθούν εγκαίρως οι πληρωμές των ενισχύσεων προς τους αγρότες.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να διαψεύσουν στην πράξη τις όποιες ανησυχίες υπήρχαν στον αγροτικό κόσμο της χώρας για τυχόν προβλήματα στην ομαλή καταβολή των ενισχύσεων.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η αναβάθμιση του αγροτικού τομέα αποτελεί κορυφαίο στόχο για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό,
σημείωσε ο Υφυπουργός, η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να στηρίξει τους Έλληνες αγρότες, ώστε την επόμενη μέρα μετά την πανδημία ο πρωτογενής τομέας να πρωταγωνιστήσει στην ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn