«Αφήνουν πίσω μια ρημαγμένη χώρα»

Συνέντευξη στον Χρήστο Κοντό στην εφημερίδα «Ενεργός Πολίτης».

Σκληρός κατά της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ε.Π.», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Κώστας Σκρέκας.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν πίσω τους μια ρημαγμένη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον ενεργειακό τομέα κληροδοτούν στην επόμενη κυβέρνηση μια ΔΕΗ με ζημίες άνω των 900 εκατ. ευρώ, από κέρδη 90 εκατ. ευρώ το 2014», ενώ για το θέμα των ρουσφετιών κάνει λόγο για «πρακτικές φαυλότητας που κατηγορούσαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση και που οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να αφήσει οριστικά στο παρελθόν, τις εφάρμοσαν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο και περισσή αλαζονεία όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση».

Ο ίδιος σαν Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει πως: «Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι η διάσωση της ΔΕΗ»

Τέλος για αυτή την εκλογική αναμέτρηση ζητά τη στήριξη των πολιτών «για να συνεχίσω στο μέλλον, απ’ όποια θέση και αν βρεθώ, να αγωνίζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

1) Κ. Σκρέκα, την ώρα που οι Τρικαλινοί θα διαβάζουν τη σημερινή μας συνέντευξη, ο πρωθυπουργός (σύμφωνα πάντα με τα όσα έγιναν γνωστά) θα περνά την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, ζητώντας πρόωρες εκλογές. Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θεωρείτε πως θα ανοίξει η ψαλίδα ή ξέσπασε ο κόσμος εκεί και θα μειωθεί η διαφορά;

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απέδειξε αυτό που είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσοι επενδύουν στο φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στην κάλπη. Ο ελληνικός λαός καταδίκασε την κινδυνολογία και τα fake news του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Η ελπίδα πάντα νικά το φόβο.

Σε ό,τι αφορά δε τις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι Έλληνες πολίτες έχουν ακόμα την ευκαιρία να δείξουν με την ψήφο τους ότι διεκδικούν ένα διαφορετικό ήθος και ύφος άσκησης εξουσίας, απορρίπτοντας τις ντροπιαστικές, ρουσφετολογικές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής.

2) Πιστεύετε πως θα έχετε αυτοδυναμία;

Η Νέα Δημοκρατία ζητά την καθαρή εντολή από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ώστε να εφαρμόσει από την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα της. Επιδιώκουμε ευρύτατες συναινέσεις, ερχόμαστε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τον ελληνικό λαό. Εμείς θα εργαστούμε σκληρά για την αυτοδύναμη Ελλάδα της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της δικαιοσύνης.

3) Φοβάστε πως θα παραλάβετε καμένη γη;

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν πίσω τους μια ρημαγμένη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στον ενεργειακό τομέα κληροδοτούν στην επόμενη κυβέρνηση μια ΔΕΗ με ζημίες άνω των 900 εκατ. ευρώ, από κέρδη 90 εκατ. ευρώ το 2014.

Εξόντωσαν φορολογικά τη μεσαία τάξη και δεν κατάφεραν να προωθήσουν καμία μεγάλη σημαντική επένδυση. Με την παροχολογία των προεκλογικών επιδομάτων – κοροϊδία το μόνο που κατάφεραν είναι να εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τους θυμωμένους Έλληνες, αφού όλοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κ. Τσίπρας πήρε από την τσέπη τους πολλαπλάσια από τα ψίχουλα που επέστρεψε λίγο πριν τις εκλογές.

4) Για το θέμα των ρουσφετιών της τελευταίας στιγμής τι έχετε να πείτε;

Και στην περίπτωση των ντροπιαστικών ρυθμίσεων στις οποίες προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρά ένα των εκλογών, αποκαλύφθηκε η υποκρισία του λεγόμενου ηθικού πλεονεκτήματος, καθώς με τις πράξεις τους απέδειξαν ότι όλες οι πρακτικές φαυλότητας που κατηγορούσαν όταν ήταν στην αντιπολίτευση και που οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να αφήσει οριστικά στο παρελθόν, τις εφάρμοσαν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο και περισσή αλαζονεία όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση.

Σημαντικές ήταν μέχρι σήμερα οι παρεμβάσεις ως Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας κυρίως στο θέμα της ΔΕΗ

5) Έχετε καταγγείλει κακοδιαχείριση στη ΔΕΗ. Ποιες θα είναι οι ενέργειες σας, αν γίνετε κυβέρνηση και αναλάβετε το αρμόδιο υπουργείο;

Μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι η διάσωση της ΔΕΗ και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα διασφαλίσουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητα της Επιχείρησης ώστε να αποτελέσει ένα στιβαρό αναπτυξιακό πυλώνα της εθνικής οικονομίας. Μια ισχυρή, οικονομικά υγιής ΔΕΗ είναι απαραίτητη σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά με προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

6) Από πού αντλείτε τη βεβαιότητα ότι εσείς θα κάνετε καλύτερη διαχείριση της οικονομίας, με τους περιορισμούς που υπάρχουν από τους εταίρους;

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως βασική προϋπόθεση για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, δηλαδή το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών και η δραστική μείωση της σπατάλης. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε άμεσα ένα τολμηρό πρόγραμμα για τη μείωση των φόρων και της γραφειοκρατίας, καθώς και να επιταχύνουμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Η εφαρμογή αυτών των πολιτικών σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της ψυχολογίας στην αγορά θα δώσει μια τεράστια επενδυτική ώθηση στην οικονομία. Αυτή η ώθηση φάνηκε στη μεγάλη άνοδο των μετοχών στο Χρηματιστήριο, καθώς και στην πτώση του κόστους κρατικού δανεισμού στην αγορά ομολόγων, αμέσως μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά άνω του 9% στις ευρωεκλογές.

Το τρίπτυχο της νέας διακυβέρνησης της χώρας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι λιγότεροι φόροι, πολλές, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας για όλους τους Έλληνες.

7) Πάμε τώρα στα δικά μας. Ως κόμμα κερδίσατε την Περιφέρεια και τους τρεις δήμους του νομού με σημαντικότερο αυτό των Τρικάλων. Πιστεύετε πως ο κόσμος θα συμπεριφερθεί ανάλογα και στις εθνικές εκλογές;

Οι πολίτες των Τρικάλων, της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας θέλουν να προχωρήσει άμεσα η πολιτική αλλαγή. Εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία ώστε να επιστρέψει επιτέλους στην ελληνική κοινωνία η αισιοδοξία, το χαμόγελο και το φως.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέοι των Τρικάλων βλέπουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ηγέτη που θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αποφεύγοντας τα «παχιά λόγια» και τις ανέξοδες υποσχέσεις του λαϊκισμού, της στασιμότητας και της μιζέριας.

8) Ποιο είναι κατά τη γνώμη μας το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε στο νομό ως Κώστας Σκρέκας ως κυβερνητικός βουλευτής και πολύ περισσότερο αν σας επιλέξει για κάποιο υπουργείο ο πρόεδρός σας Κυριάκος Μητσοτάκης;

Σήμερα, ο νομός μας υποφέρει από την υψηλή ανεργία, τις χαμηλές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊοντων και το υψηλό κόστος παραγωγής. Χρειαζόμαστε μέτρα που θα έχουν άμεσο, ορατό αποτέλεσμα στην τοπική οικονομία, όπως είναι η στήριξη του εισοδήματος των Τρικαλινών αγροτών και κτηνοτρόφων με τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και μια δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα Μετέωρα, τα πανέμορφα ορεινά μας χωριά και την ίδια την πόλη των Τρικάλων.

Κρίσιμοι παράγοντες για την ανάπτυξη του νομού μας είναι επίσης η επιτάχυνση των έργων διασύνδεσης με τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), η ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου, σοβαρά έργα για την ανάπτυξη των υποδομών στην αγροτική οδοποιΐα και τον αστικό ιστό, καθώς και -επιτέλους- η έναρξη λειτουργίας του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα.

Σε ότι αφορά με αφορά προσωπικά, αυτό που έχω να πω είναι ότι οι πολίτες των Τρικάλων με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και ζητώ ξανά τη στήριξη τους για να συνεχίσω στο μέλλον, απ’ όποια θέση και αν βρεθώ, να αγωνίζομαι με όλες τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn