Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες

Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες και την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ζητάει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, κ. Κώστας Σκρέκας.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση ο κ. Σκρέκας, μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, ο εξοπλισμός των αγροτών καθώς επίσης και κτηνοτροφικές μονάδες. Συμπληρώνει δε, ότι μεγάλες ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν στα πεδινά λόγω της υπερχείλισης των ποταμών, δημιουργώντας προβλήματα σε κατοικίες, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και κυρίως σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ειδική αναφορά γίνεται στις κατολισθήσεις στη Δημοτική Ενότητα Πιαλείας, στις καταστροφές των δρόμων στους πρόποδες του Κόζιακα, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όπως επίσης και στα προβλήματα που δημιουργηθήκαν λόγω των πλημυρών σε σπίτια και δρόμους στο Βαλτινό Τρικάλων ακόμη και στην πόλη των Τρικάλων.

Ο κ. Σκρέκας ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς, πότε προβλέπουν να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, αν και πότε προτίθεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καταβάλει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς και ποιά η μέριμνα της Κυβέρνησης για τις απαιτούμενες επισκευές των δικτύων και την ανακατασκευή των πληγέντων υποδομών.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn