Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Άνοιξε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τηνυποβολή των αιτημάτων οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για τα αιγοπρόβατα.

Το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους κτηνοτρόφους ανέρχεται σε 30.155.000 ευρώ. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 8 Οκτωβρίου.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση με αυτό το μέτρο αποδεικνύει ότι στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες κτηνοτρόφους, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που καταστροφολογούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα και έλεγαν ότι δεν πρόκειται να δοθεί η ενίσχυση.

Η Κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα, ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Επισημαίνεται ότι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι όσοι κτηνοτρόφοι:

1) Διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) και έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2019. Οι παραδόσεις γάλακτος επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που αποστέλλονται ετησίως από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) σε νησιά στα οποία λόγω ελλείψεως μεταποιητικών μονάδων δεν ήταν δυνατή η παράδοση γάλακτος.

2) Έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019 έως και την 31-12-2019.

3) Διατήρησαν την εκμετάλλευσή τους ενεργή έως και την 31-12-2019, γεγονός το οποίο διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής.

4) Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn