Απονομή βραβείων στους “Χρυσούς Σκούφους 2020”: “Η ελληνική κουζίνα είναι ο καλύτερος πρεσβευτής των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων”

Σε μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ελληνικής γαστρονομίας, την απονομή των βραβείων “Χρυσοί Σκούφοι” 2020, παραβρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας. Στην εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 1994 το περιοδικό “Αθηνόραμα”, ο Υφυπουργός απένειμε βραβεία σε ορισμένα από τα εστιατόρια που διακρίθηκαν ως τα καλύτερα σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η ελληνική κουζίνα είναι ο καλύτερος πρεσβευτής των ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε ο Υφυπουργός, είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας μέσα και από την προώθηση των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Επιπλέον, προσέθεσε ο κ. Σκρέκας, η Κυβέρνηση αποσκοπεί στην άμεση σύνδεση του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού με την παραγωγή και τον τουρισμό, προκειμένου να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης τόσο σε τοπικό όσο και συνολικά σε εθνικό επίπεδο.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn