Αύξηση 410% στα 7.925.000 ευρώ για ιδιωτικές επενδύσεις στα Τρίκαλα

Με επιπλέον 6 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι ιδιωτικές επενδύσεις που θα γίνουν στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER/CDDL, με αποτέλεσμα η συνολική δημόσια δαπάνη να ανέλθει σε 7.925.100 ευρώ.

Η αύξηση έναντι του αρχικού προϋπολογισμού είναι 410% και είναι η υψηλότερη σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος επιδοτούνται επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, στον τουρισμό και τη βιοτεχνία.

Πρόκειται για πολύ σημαντική αναπτυξιακή «ένεση» για τα Τρίκαλα, καθώς θα τονωθεί η τοπική οικονομία και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, σε μια περίοδο που το σύνολο της εθνικής οικονομίας δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας, η Κυβέρνηση προωθεί σειρά ευνοϊκών μέτρων και ρυθμίσεων για την ενίσχυση των επενδύσεων, καθώς είναι ο μόνος δρόμος για να επιστρέψει η οικονομία σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης. Κορυφαία προτεραιότητα είναι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, ώστε να διασφαλισθεί η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή της υπαίθρου.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα LEADER, μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων και η εκταμίευση των χρημάτων.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn