«Χωρίς εθνική συνεννόηση και χωρίς εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να δοθεί λύση»

Μιλώντας στην εκπομπή του kontra channel «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, επιβεβαίωσε ότι θα πάει στο συλλαλητήριο στο οποίο οι Έλληνες υπερασπίζονται ιδεώδη, αρχές και αξίες για τα οποία οι πρόγονοί μας έχυσαν αίμα και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το κατηγορεί.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ανέφερε ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα από το σύνταγμα της γείτονος χώρας όλα τα αλυτρωτικά και τα εθνικό-καπηλευτικά στοιχεία, και να υπάρξει μια ονομασία η οποία θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes) και για όλες τις χρήσεις και που θα είναι αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό.

Τόνισε ότι με την επιλογή του κ. Τσίπρα να προσπαθήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το εθνικό αυτό ζήτημα δημιουργείται ένας τεράστιος εθνικός κίνδυνος: «Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι Σκοπιανοί εμφανίζονται περισσότερο ενωμένοι παρ’ όλο που τους χωρίζουν σοβαρές εθνολογικές διαφορές, ενώ εμείς οι Έλληνες, ένα Έθνος που θα έπρεπε να είμαστε εθνικά ομόψυχο, παρουσιαζόμαστε διαιρεμένοι. Αναρωτήθηκε κανείς γιατί ο κος Τσίπρας δεν έκανε αυτό που έγινε το 2008, όταν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησαν συνεννόηση με όλα τα κόμματα, ενημέρωναν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και κατέληξαν σε ομόφωνη (πλην Λάος) διαμόρφωση μιας Εθνικής Θέσης».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι ο κος Τσίπρας ξεκίνησε μια διαδικασία – εθνικά άκρως επικίνδυνη – χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

«Ετοιμάζεται» είπε, μία «σαλαμοποίηση» των αιτημάτων των Σκοπίων, ώστε τα Σκόπια να γίνουν δεκτά στους διεθνής οργανισμούς. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Δηλαδή, η Ελλάδα θα χάσει κάθε μοχλό πίεσης απέναντι στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων».

Ο κος Σκρέκας κατέληξε ότι «χωρίς εθνική συνεννόηση και χωρίς εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να δοθεί λύση αυτή τη χρονική στιγμή.»

Κώστας Σκρέκας – Kontra Channel – 30/01/18

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn