Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος βρίσκει την ελληνική κτηνοτροφία και ειδικότερα τη γαλακτοπαραγωγή αντιμέτωπη με τις προκλήσεις που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού. Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι εργάζονται αδιάλειπτα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, ώστε να υπάρχει στο τραπέζι μας το εξαιρετικής ποιότητας γάλα, που έθρεψε γενιές Ελλήνων ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της Ιστορίας μας. Το ελληνικό γάλα που αποτελεί την πρώτη ύλη και για τα μοναδικά γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι περιζήτητα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Ο κορωνοϊός συνιστά μια απειλή, αλλά και ταυτόχρονα μια ευκαιρία για να εισέλθει η εγχώρια γαλακτοπαραγωγή σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης. Διαθέτουμε ήδη αρκετά πλεονεκτήματα: Το ελληνικό γάλα διαθέτει πλούσια θρεπτικά συστατικά και παράγεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των τροφίμων. Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία έχει καταφέρει. παρά τις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες, να κατακτήσει μια ισχυρή θέση στο διεθνή ανταγωνισμό.

Ωστόσο, μένουν ακόμα αρκετά να γίνουν, κυρίως από την πλευρά της Πολιτείας. Στόχος της Κυβέρνησης; και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να προσφέρει στους παραγωγούς και τη μεταποίηση όλα τα απαραίτητα κίνητρα που θα οδηγήσουν το ελληνικό γάλα στη θέση που του αξίζει. Με οργανωμένα στοχευμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, τη ψηφιοποίηση της παραγωγής και την εφαρμογή της κτηνοτροφίας ακριβείας. Με την ενθάρρυνση της οργάνωσης των κτηνοτρόφων σε υγιή συνεργατικά, συνεταιριστικά σχήματα, μακρά από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Γιατί, όπως αποδείχθηκε και στην κρίση του κορωνοϊού, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έχουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας της χώρας».

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn