Δήλωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ν.Δ. κ. Κώστα Σκρέκα με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γης

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Περιβάλλον, οικονομία, ανάπτυξη στην εποχή μας δεν είναι έννοιες αντίθετες, αλλά συμπληρωματικές. Η περιβαλλοντική προστασία και η κυκλική οικονομία αποτελούν σήμερα βασικούς πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας.

Παρά τη διαπίστωση αυτή όμως, όσο περνάει ο χρόνος, τα ακραία φυσικά φαινόμενα, η λειψυδρία, η ερημοποίηση, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η καταστροφή των δασών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου γίνονται πιο έντονα.

Χρειάζεται να περάσουμε από τη διάγνωση στη δράση. Χρειάζεται από παθητικοί παρατηρητές να γίνουμε ενεργοί πολίτες. Χρειάζεται να αλλάξουμε μικρές καθημερινές συνήθειες στον τρόπο ζωής, στην κατανάλωση και στις μετακινήσεις μας. Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε με ορθολογικό τρόπο τον φυσικό μας πλούτο, και σε συνδυασμό με την τεχνολογία και την καινοτομία, να διασφαλίσουμε το περιβάλλον για αυτή και για τις επόμενες γενιές.

Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Όλοι, διεθνείς οργανισμοί, κυβερνήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί φορείς, επιχειρηματικές κοινότητες, απλοί πολίτες έχουμε μερίδιο ευθύνης και υποχρέωση συμμετοχής.

Η προστασία του πλανήτη ΓΗ είναι υπόθεση όλων μας».

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn