Διμερής συνάντηση του ΥΠΑΑΝ Κώστα Σκρέκα με τον Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας N. Zeybekci

Διμερής συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα με τον Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας N. Zeybekci πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, σε συνέχεια των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας.

Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους και δυνατότητες περαιτέρω εδραίωσης της συνεργασίας των δύο κρατών στον επιχειρηματικό τομέα.

Ειδικότερα ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων για την εμπέδωση της φιλίας ανάμεσα στα δύο κράτη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας πρόσθεσε ότι οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά για να συνεχίσουν να αυξάνονται πρέπει να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας, ηρεμίας, ειρήνης και ασφάλειας.

Τέλος, στη συνάντηση εξετάστηκαν οι δυνατότητες για περαιτέρω διευκόλυνση του διμερούς εμπορίου, ιδιαίτερα για τα επεξεργασμένα αγροτικά προϊόντα.

Ακολούθησε συνεδρίαση των δύο Υπουργικών Συμβουλίων,  ενώ στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας συνόδευσε τον Τούρκο πρωθυπουργό κ. Νταβούτογλου κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn