«Έμφραγμα» στην λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ζητά από τον Υπουργό Υγείας να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να δοθεί λύση στο τραγικό πρόβλημα της ασφυξίας στην λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Ειδικότερα στην ερώτηση διευκρινίζεται ότι η εν λόγω κλινική λειτουργεί οριακά καθώς εξυπηρετεί ολόκληρο τον πληθυσμό της Δυτικής Θεσσαλίας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται διότι η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας παραμένει κλειστή, μετά το θάνατο βρέφους, με συνέπεια όλα τα περιστατικά να παραπέμπονται στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

– τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Έμφραγμα» στην λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων λειτουργεί σε καθεστώς ασφυξίας καθώς εξυπηρετεί την λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Θεσσαλίας.

Δυστυχώς η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας παραμένει κλειστή κατά συνέπεια όλα τα περιστατικά να παραπέμπονται στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων. Αντιστοίχως, να νοσηλεύονται κι όλα τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλεία. Η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων έχει οδηγηθεί σε πληρότητα και λειτουργεί οριακά. Το γεγονός προβληματίζει κατά πόσο αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί και τι μέλλει γενέσθαι.

Λόγω των πρόσφατων γεγονότων που ακολούθησαν τον θάνατο ενός βρέφους, η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας έκλεισε. Αναλυτικότερα, προ κάποιων ημερών, βρέφος που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Καρδίτσας στη Λάρισα, τελικά κατέληξε. Μετά την τραγική απώλεια του βρέφους, οι συγγενείς αποδίδοντας ευθύνες στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια που οδήγησαν και σε παρέμβαση της αστυνομίας. Σαν συνεπεία, και σε συνδυασμό με προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού, η κλινική να μείνει χωρίς γιατρούς και να κλείσει.

Ως εκ τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:-

Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο προκειμένου να αποφορτιστεί η κίνηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και να παρέχονται σωστές υπηρεσίες υγείας στα παιδιά που καταφεύγουν σε αυτό;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Σκρέκας
Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn