Εντός 30 ημερών καταβάλλεται το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες

Έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, το Δημόσιο προχωρά για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία στην οικονομική ενίσχυση του συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων με επαρκείς πόρους, ώστε να εξοφληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά των αποζημιώσεων προς τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΛΓΑ ενισχύεται με το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που επιτρέπει στον Οργανισμό να καταβάλλει εντός 30 ημερών το οφειλόμενο 35% των αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους παραγωγούς. Υπό διαφορετικές συνθήκες, αυτό το ποσό θα πιστωνόταν στους λογαριασμούς των αγροτών προς τα τέλη του έτους.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζουν τον πολύτιμο ρόλο των Ελλήνων αγροτών στη θωράκιση της διατροφικής ασφάλειας, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μετά την κρίση του κορωνοϊού.

Ο κ. Σκρέκας συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει σε μια Ελλάδα που παράγει περισσότερα.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn