Επίσκεψη στην Κέρκυρα: «Ασπίδα» στην κρίση ο ισχυρός αγροτικός τομέας

Η ανάπτυξη ενός ισχυρού αγροτικού τομέα αποτελεί μια «ασπίδα» απέναντι στην κρίση που απειλεί την ελληνική οικονομία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, κατά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αγροτικής παραγωγής την Παρασκευή και το Σάββατο στην Κέρκυρα.

Το Σάββατο, κ. Σκρέκας συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσημη επίσκεψή του στο νησί. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας εμπορίας/τυποποίησης ελαιολάδου «Ανδριώτης» και συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ένωσης
Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας, Χριστίνα Λούβρου.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Υφυπουργός παρέστη στην τελετή έναρξης εργασιών του «Kassiopi Project», της εμβληματικής τουριστικής επένδυσης που
υλοποιείται στην περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης.

Ο κ. Σκρέκας έφθασε στην Κέρκυρα το απόγευμα της Παρασκευής. Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο. με τη Δήμαρχο Κερκυραίων Μερόπη Υδραίου και την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.- Τσαγκαροπούλου.

Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι η περιφέρεια θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού και να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο αγροτικός τομέας και γενικότερα η παραγωγή, όπως αποδεικνύεται και στην περίοδο που διανύουμε, αποτελεί μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, όταν τομείς όπως ο τουρισμός και το εμπόριο δέχονται ισχυρά πλήγματα από εξωγενείς κρίσεις.

Κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, παρουσία της Περιφερειάρχης κας Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, της Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κας Ανδριώτη και των υπευθύνων τεχνικών υπηρεσιών, έγινε ευρεία συζήτηση και ανάλυση για το θέμα των αγροτικών υποδομών, τη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων και τα αρδευτικά δίκτυα.

Ο κ. Σκρέκας παραχώρησε επίσης συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την οποία αναφέρθηκε στο θέμα της ανασυγκρότησης των αγροπεριβαλλοντικών υποδομών της χώρας, τη γεωργία ακριβείας και την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στον αγροτικό τομέα.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn