«Έργα υποδομών και μέτρα στήριξης των αγροτών στο «μενού» της συνάντησης Σκρέκα – Μιχαλάκη»

Τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφθηκε την Πέμπτη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα σχετικά με μεγάλα έργα υποδομών που έχουν ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο και συγκεκριμένα για τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) και το Φράγμα της Μεσοχώρας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν και ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες των Τρικάλων, όπως οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των αποζημιώσεων προηγούμενων ετών από τον ΕΛΓΑ, οι καθυστερησεις στις ενισχύσεις του προγράμματος «Δάσωσης Αγρών», καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με την ασθένεια που απειλεί με αφανισμό τα πλατάνια στο Νομό Τρικάλων.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται κατά της μετάδοσης του ιού της αφρικανικής πανώλους των χοίρων, θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για το Νομό Τρικάλων που κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια παραγωγή χοιρινού κρέατος.

Σκρέκας και Μιχαλάκης έθεσαν, τέλος, τις προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία, μεταξύ των οποίων είναι η άμεση προώθηση εγγειοβελτιωτικών έργων, αλλά και έργων διαχείρισης του βρόχινου νερού ώστε να μειωθεί σημαντικά το κόστος άρδευσης που επιβαρύνει τους αγρότες.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn