Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι», ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον τον έλεγχο.

Όσον αφορά το χτύπημα που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη είπε: «η κυβέρνηση αντί να πει όπως θα έκανε κάθε υπεύθυνη Κυβέρνηση ότι θα συλλάβει αυτόν που έκανε την ενέργεια, έβγαλε ανακοίνωση και μίλησε για προβοκάτσια. Εάν πιστεύει ότι έγινε προβοκάτσια ας εξηγήσει στο λαό ποιός την έκανε και τί στόχους είχε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σκρέκας είπε ότι «Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο στα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν τον κόσμο και την κοινωνία. Το 2016 μειώθηκαν τα εισοδήματα και των μισθωτών και των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών και παρόλο που μειώθηκαν κατά τρία δισεκατομμύρια τα έσοδά τους οι φόροι αυξήθηκαν κατά εφτά δισεκατομμύρια! Αυτό είναι μία συνταγή που δεν οδηγεί πουθενά.»

Αναφορικά με το νόμο Παρασκευοπούλου, χάρη στον οποίο αποφυλακίστηκαν 2000 εγκληματίες, «από τους οποίους κάποιοι βγαίνοντας σκότωσαν, άλλοι έκλεψαν και άλλοι βίασαν. Έρχεται τώρα ο ίδιος ο κος Παρασκευόπουλος στο κανάλι της Βουλής και αναγνωρίζει το λάθος του, λέει πως ο νόμος του πρέπει να καταργηθεί. Το κακό όμως, έχει ήδη γίνει, είναι τετελεσμένο γεγονός. Άραγε πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση τη στιγμή που σήμερα λέει, αύριο ξελέει. Σήμερα ψηφίζει, αύριο ξεψηφίζει και έχει έναν πρωθυπουργό που εμπαίζει συνεχώς τον ελληνικό λαό και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην καρέκλα; Πώς μπορεί να εμπιστευτεί κανείς αυτήν την Κυβέρνηση ότι θα μας βγάλει από την κρίση;»

Κατόπιν , ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα της οικονομίας. «Για την οικονομία λένε πως μειώνεται η ανεργία δηλαδή αυξάνονται οι εργαζόμενοι ενώ ταυτόχρονα μειώνονται κατά 3 δισεκατομμύρια τα εισοδήματα, αυτό είναι η απόλυτη κοροϊδία! Θα δώσουνε έναν μποναμά Χριστουγεννιάτικο ενώ μειώσανε το ΕΚΑΣ, καταργήσανε το επίδομα θέρμανσης, μειώσανε τις συντάξεις, 400.000 συνταξιούχοι περιμένουνε δύο χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους και θα πάνε το αφορολόγητο στις 5000 ευρώ και πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει καλό;» Καταλήγοντας ο κ. Σκρέκας είπε πως «η κυβέρνηση- πρώτη φορά στα χρονικά- λέει ότι έχει υπέρ πλεόνασμα (δηλαδή πλεόνασμα που δε χρειαζόταν) από υπερφορολόγηση , 6 δις πέρυσι και 3 δις φέτος! Ας πει, λοιπόν, στον ελληνικό λαό που πάνε αυτά τα λεφτά; Πού πάνε αυτά τα λεφτά;»

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn