Η κυβέρνηση εμπαίζει καθημερινά το λαό για να παραμείνει όπως-όπως στην εξουσία.

Συνέντευξη στην ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΚΟΥ

Για δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει καθημερινά η κυβέρνηση κάνει λόγο ο πρώην υπουργός και βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας. Όπως λέει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ εμπαίζει καθημερινά το λαό για να παραμείνει όπως –όπως στην εξουσία με συνέπεια η κοινωνία να έχει χάσει την ελπίδα της για το αύριο.

Θέλετε να κλείσει η γ’ αξιολόγηση ή όχι; Κι αν το ΔΝΤ ζητήσει νέα μέτρα τι στάση θα κρατήσετε;

Η ΝΔ θέτει ως προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και το καλό του Ελληνικού λαού, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει συμπιεστεί τραγικά. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως κάθε φορά που μια αξιολόγηση καθυστερεί το αποτέλεσμα είναι να φορτώνεται με νέα μέτρα – δυσβάσταχτα μέτρα – ο Ελληνικός λαός και να παρατείνεται η παραμονή της χώρας σε επιτροπεία.

Κάτι τέτοιο η χώρα δεν το χρειάζεται. Η χώρα χρειάζεται στρατηγική, πρόγραμμα, σταθερότητα και όχι να κλείσει απλά και όπως-όπως η αξιολόγηση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι αυτό δεν μπορεί να το δώσει στη χώρα, είτε από ιδεοληψία, είτε από επικίνδυνη άγνοια και ανικανότητα.

Η Ν.Δ χαρακτήρισε τη χώρα μας αρνητική έκπληξη ανάπτυξης. Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για να αντιστραφεί το κλίμα;

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαλύει τη χώρα, τον παραγωγικό ιστό, ότι υγιές έχει απομείνει, χάνεται και οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση. Κάθε μέρα και μια νέα δυσάρεστη έκπληξη μας περιμένει. Υπερφορολόγηση, κούρεμα συντάξεων, διόγκωση εισφορών, υποαπασχόληση και μισθοί πείνας είναι η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για μια κοινωνία που έχει χάσει την ελπίδα της για το αύριο.

Εμείς, πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε στις αποκρατικοποιήσεις, στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Έχοντας τον πολίτη στο επίκεντρο των επιλογών μας, επιδιώκουμε τη βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και τη συγκράτηση της φορολογίας .

Τι απαντάτε σε όσους σας κατηγορούν ότι ο αντιπολιτευτικός σας λόγος είναι μέσα στο λαϊκισμό; Δεν ήταν καλή και η τελευταία σας εικόνα στη Βουλή για την αλλαγή του φύλου.

Έχει τεράστιο θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ, η επιτομή του ψεύδους, του λαϊκού εμπαιγμού και του ασύλληπτου λαϊκισμού να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για λαϊκισμό.

Η ΝΔ ασκεί υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι το μικροκομματικό συμφέρον, πράγμα που αποδείχτηκε όταν πολλές φορές στην πράξη. Υπήρξαν στιγμές που με θάρρος και παρρησία στηρίξαμε εντός Βουλής θέματα που στοίχισαν πολιτικά στο κόμμα μας. Στην περίπτωση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου συντεταγμένα και με συνέπεια παρουσιάσαμε τη θέση μας και καταθέσαμε πρόταση νόμου που αντιμετώπιζε δίκαια το ζήτημα. Η Κυβέρνηση άκρως προσχηματικά απέρριψε την πρόταση της ΝΔ.

Θα ακολουθήσετε κοινή γραμμή στα νέα νομοσχέδια που θα έρθουν όπως ας πούμε για την κάνναβη;

Η Κυβέρνηση επέλεξε να φέρει το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου και να διαρρεύσει πληροφορίες για κατάθεση νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη τώρα που έγινε η κατάθεση του προϋπολογισμού με επιπλέον φόρους 1,8 δις ευρώ, που η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας έχει αγγίξει πρωτόγνωρα επίπεδα, που οι νέες συντάξεις είναι μειωμένες κατά 30-40%, που η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, που οι επενδύσεις -και μαζί μ’ αυτές κάθε ελπίδα για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας- φεύγουν. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Πρόκειται για μια τακτική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που είναι ιδιαίτερα προσφιλής στον ΣΥΡΙΖΑ .

Η Νέα Δημοκρατία και σ΄αυτή την περίπτωση ενιαία, θα εξετάσει την πρόταση της Κυβέρνησης και θα διατυπώσει σαφή και ξεκάθαρη άποψη, λαμβάνοντας υπόψη κρίσιμες παραμέτρους και λειτουργώντας εντός Ευρωπαϊκού πλαισίου.

Οι δημοσκοπήσεις σας ευνοούν. Τι προοπτικές συνεργασίας υπάρχουν για το κόμμα σας;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει σε όλους τόνους ότι την επόμενη ημέρα ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία είναι αυτοδύναμη θα επιδιώξει ευρύτατη πολιτική συναίνεση με όρους ειλικρίνειας, προγραμματικής συμφωνίας και κοινού στόχου, που είναι η ανάταξη της πατρίδας μας. Ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες θα οδηγήσει τις εξελίξεις.

Τελικά βλέπετε να γίνονται εκλογές;

Με Κυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί την εύκολη λύση διαφυγής και απεγκλωβισμού από τα δύσκολα ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, καθώς η παρούσα Κυβέρνηση όσο περισσότερο μένει στην εξουσία τόσο μεγαλύτερο κακό κάνει στη χώρα, η προσφυγή στις κάλπες αποτελεί τη λύση για τη διάσωση της χώρας από τον μαρασμό και το αντιαναπτυξιακό πρόσημο που η σημερινή Κυβέρνηση επιβάλλει.

Η χώρα και οι Έλληνες χρειάζονται μια καλύτερη κυβέρνηση. Αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Δεν τους αξίζει και δεν τους χρειάζεται μια κυβέρνηση που εμπαίζει καθημερινά το λαό, για να παραμείνει όπως-όπως στην εξουσία.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn