Η Κυβέρνηση σέρνει τους αγρότες σε νέα εξαγορά των αγρών τους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ως Εισηγητής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», χαρακτήρισε φοροεισπρακτικό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς επιβάλει ένα νεό χαράτσι στους αγρότες.

Κάλεσε τον Υπουργό και την Κυβέρνηση για τις εκτάσεις που εκχερσώθηκαν προ του 1975 και χρησιμοποιήθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση «… αυτοί οι δικαιούχοι να μη χρειαστεί να εξαγοράσουν ξανά τα κτήματά τους και μην αναγκαστούν να πληρώσουν τίμημα για την αλλαγή της χρήσης». Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Φάμελλου αναρωτήθηκε: «Δηλαδή τί τους λέτε; Λέτε στους κατόχους αυτών των εκτάσεων (1 εκατομμύριο στρέμματα) να χάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας τους;».

Τέλος ο κ. Σκρέκας κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να δωθεί μια λύση από κοινού, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι Έλληνες αγρότες με ένα εκτιμώμενο χαράτσι 300 εκ. ευρώ, που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Ολομέλεια Βουλής – Ομιλία Κώστα Σκρέκα – 11/04/2017

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn