«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει τους αγρότες των Τρικάλων με ένα νέο χαράτσι»

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που κατέθεσε σχετικά με το περιβαλλοντικό τέλος άρδευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες των Τρικάλων και όλης της Θεσσαλίας ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλοντας ένα νέο χαράτσι για το νερό άρδευσης, με κίνδυνο να πληγεί ανεπανόρθωτα η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας. Αυτό θα συμβεί αν εφαρμοστεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες μας καλούνται να πληρώσουν από εφέτος “περιβαλλοντικό τέλος άρδευσης”, ύψους τουλάχιστον 12 ευρώ το στρέμμα, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα το αντίστοιχο τέλος ορίζεται σε 1 ευρώ/στρέμμα.

Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί να ανακληθεί άμεσα αυτή η απόφαση και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την άθλια τακτική εξαπάτησης των παραγωγών, με την καλλιέργεια σύγχυσης και τη μετάθεση ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Όπως αποδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα, η ιδεοληψία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε εξοντωτικά χαράτσια που ζημιώνουν την αγροτική παραγωγή και δεν προσφέρουν τίποτα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι σαφές ότι η υλοποίηση των σχεδίων μερικής μεταφοράς υδάτων του Άνω Αχελώου θα ανοίξει τον δρόμο για την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος της επαρκούς υδροδότησης του Θεσσαλικού κάμπου. Ταυτόχρονα, απαιτείται μια ολοκληρωμένη, συνεκτική δέσμη μέτρων προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να καταστεί ανταγωνιστική η αγροτική παραγωγή.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn