Κ. Σκρέκας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει την Αναθεώρηση του Συντάγματος για κομματικά οφέλη.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει τις δυνατότητες που δημιουργεί η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, τόνισε την Πέμπτη ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προτάσεων για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος.

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χάνεται η ευκαιρία να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με διατάξεις που, όπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας, «βάζουν εμπόδια στη βιώσιμη ανάπτυξη και πρόοδο, που εξαφανίζουν τις ευκαιρίες προόδου και κοινωνικής ανέλιξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και που καταδικάζουν στη φτώχεια και στην απαξία τους γεμάτους με όρεξη νέους μας.»

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα αφορά στο άρθρο 16, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. «Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη όπου απαγορεύεται η λειτουργία και η ίδρυση μη κρατικών ή ιδιωτικών πανεπιστημίων», σημείωσε ο κ. Σκρέκας, προσθέτοντας ότι μοναδικό αποτέλεσμα των σχετικών διατάξεων είναι η οικονομική αιμορραγία των ελληνικών οικογενειών και η μαζική φυγή της νεολαίας μας στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, ο κ. Τσίπρας επιμένει σε μία σκληρή, δογματική και ιδεοληπτική γραμμή, την ίδια ώρα που ακόμα και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16. Και αυτό συμβαίνει, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και αυτήν την ύψιστη πολιτική ευθύνη που συνιστά η δυνατότητα αναθεώρησης ενός Συντάγματος για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας, μόνο και μόνο για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κύρωση διεθνών συνθηκών μόνο μετά από δημοψήφισμα, υπογραμμίζοντας την απύθμενη υποκρισία μιας κυβέρνησης που, περιφρονώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς ούτε καν να δεχθεί να συζητήσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος. «Δεν ένιωσε την ανάγκη ο κ. Τσίπρας να καταθέσει αυτή τη Συμφωνία για δημοψήφισμα. Κατά τα άλλα, τον ενδιαφέρει η μεγαλύτερη δημοκρατική παρέμβαση του κυρίαρχου ελληνικού λαού στις σημαντικές αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Το τρίτο σημείο για το οποίο μίλησε ο κ. Σκρέκας αφορούσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον «δημόσιο έλεγχο» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αναφερόμενος στον πρόσφατο άγονο διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη, ο κ. Σκρέκας εξέφρασε την οργή του για την υποκρισία της κυβέρνησης, καθώς από τη μία πλευρά μιλά για «δημόσιο έλεγχο» και από την άλλη προχωρά σε ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων μιας δημόσιας επιχείρησης. «Όλα είναι ψεύτικα, προσχηματικά, υποκριτικά. Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Γι’ αυτό κι εμείς δεν στηρίζουμε αυτή την υποκρισία», τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σκρέκας απηύθυνε έκκληση προς όλους τους βουλευτές να ανοίξουν το δρόμο στην αναθεώρηση σημαντικών άρθρων του Συντάγματος, τα οποία κρατάνε την πατρίδα μας εγκλωβισμένη στο δρόμο της οπισθοδρόμησης και του παρελθόντος. «Ελάτε να δούμε τα άρθρα, τα οποία χρήζουν αναθεώρησης. Ελάτε να συμφωνήσουμε μαζί και να προχωρήσουμε μπροστά για το καλό των Ελλήνων και των επόμενων γενιών» κατέληξε.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn