«Κ. Σκρέκας: Η προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από τον κ. Τσίπρα θα πέσει στο κενό»

Τις παλαιοκομματικές μεθόδους της τυχοδιωκτικής κυβέρνησης του κ. Τσίπρα κατήγγειλε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Κατά την ομιλία του ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και πανικό, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, καθώς δεν δίστασε να «βαφτίσει» ένα προεκλογικό επίδομα ως 13η σύνταξη. «Ο παλαιοκομματισμός και η προσπάθεια εξαγοράς ψηφοφόρων στο απόγειο της» επισήμανε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, υπενθύμισε ότι η ίδια κυβέρνηση πριν από τέσσερα χρόνια είχε αυξήσει τον ΦΠΑ στο 24% από 13%.

Στον ενεργειακό τομέα, προσέθεσε ο Τρικαλινός βουλευτής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεοκοπίας, καθώς μια εταιρεία που το 2014 είχε καθαρά κέρδη 100 εκατ. ευρώ περίπου, έφτασε το 2018 να καταγράψει ζημίες – ρεκόρ της τάξεως των 903,8 εκατ. ευρώ. Ανάλογη εικόνα διάλυσης και οικονομικής κατάρρευσης εμφανίζουν και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως τα ΕΛΤΑ και οι αστικές συγκοινωνίες.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε επίσης στην παθητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας στην Κυπριακή ΑΟΖ και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να παρουσιάζει επιτέλους στον ελληνικό λαό το περιεχόμενο των συζητήσεων και των συμφωνιών που έκλεισε με τον κ. Ερντογάν κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα εθνική ενότητα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Συστατικό στοιχείο της εθνικής ενότητας θα είναι και η νέα ηθική που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη τόσο στη διακυβέρνηση της χώρας όσο και στην καθημερινή ζωή.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn