ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ: Ο κ. Τσίπρας επιμένει στο παλιό και αποτυχημένο

 Ο  Υπεύθυνος του Τομέα  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στον Real fm και  στην πρωινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολίασε τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και τη ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως:
• Το πρόβλημα της χώρας είναι εσωτερικό, καθώς παραμένει 7 χρόνια εγκλωβισμένη στην οικονομική κρίση. Πλέον βρίσκεται σε αδιέξοδο και οι δανειστές της – ΔΝΤ και ΕΕ – διαφωνούν μεταξύ τους, ενώ οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση.
• Η χώρα σε αντίθεση με τους δανειστές δεν έχει το πλεονέκτημα του χρόνου. Οι επιλογές της Πολιτείας είναι δύο: να παρατηρεί αμέτοχη τις διαφωνίες των δανειστών ή να βγει μπροστά, να δώσει ένα σχέδιο για τα δημοσιονομικά, τη στρατηγική και τους στόχους της χώρας, για να σπάσει ο γόρδιος δεσμός.
• Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτιμά να παραμένει αμέτοχη και να κρύβεται πίσω από την προστασία του κομματικού της κοινού, συνεχώς απολογούμενη και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εμμένει σε ιδεοληπτικές και κομματικές πρακτικές του παρελθόντος που έχουν αποτύχει. Αποδέχτηκε στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% σε μια οικονομία σε ύφεση, δεν προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα απ’ όσα θα έπρεπε και «στέγνωμα» της αγοράς.
• Στην περίπτωση της ΔΕΗ η ΝΔ είχε σχεδιάσει τη μικρή ΔΕΗ με πώληση του 30% μονάδων παραγωγής και πελατολογίου, καθώς και ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ, που θα οδηγούσε σε εισροή 2,0 δις στα ταμεία της επιχείρησης. Η σημερινή Κυβέρνηση ακύρωσε το σχέδιο αυτό, η ΔΕΗ έχασε το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας, και o κ. Σταθάκης πλέον -2,5 χρόνια μετά- συμφώνησε πώληση ποσοστού  40% της λιγνιτικής παραγωγής και στη συνέχεια της υδροηλεκτρικής. Δηλ. το ίδιο σχέδιο με χειρότερους όρους.
• Η ΝΔ επιλέγει να αλλάξει αυτές τις πολιτικές πρακτικές, να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια και επενδύσεις, ώστε να στηριχθεί η  εθνική οικονομία, να διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας αλλά και να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες δουλειές.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn