Κώστας Σκρέκας: « Σημαντικές οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση για την καθολική προσβασιμότητα των ΑμεΑ, στο φυσικό και στο ψηφιακό περιβάλλον»

Ανάρτηση από το facebook:
Στην πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική Ημερίδα: «Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024 – 2030», που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αναφέρθηκα στις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνησή μας για τη δίκαιη και καθολική προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο φυσικό, αλλά και στο ψηφιακό περιβάλλον.
Στο Υπουργείο Ανάπτυξης:
🔹Προτεραιοποιούμε την κατασκευή και ανακαίνιση των απαραίτητων δομών για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ΑμεΑ στα κτίρια του Υπουργείου.
🔹Έχουμε καλύψει το όριο (3%) της οριζόντιας κυβερνητικής πολιτικής για την πρόσληψη ΑμεΑ.
🔹Ενισχύουμε, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, όλες τις πρόσθετες δαπάνες (100% ενίσχυση), που χρειάζεται μια επιχείρηση για να κάνει πρόσληψη σε ΑμεΑ.
🔹Καθιστούμε τον κεντρικό ιστότοπο του Υπουργείου πλήρως προσβάσιμο σε κάθε ΑμεΑ, βάσει και της επίσημης ευρωπαϊκής οδηγίας.
Θα είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη και ειδικά από την πλευρά της πολιτείας, που πρέπει να αποτελεί το πρότυπο σε κάθε τέτοια προσπάθεια.
   

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn