Κώστας Σκρέκας στον Σκάι: Τεράστια ευθύνη Τσίπρα για την εμπλοκή στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis

Για τεράστια ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην εμπλοκή που έχει σημειωθεί στις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis, έκανε λόγο τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του Σκάι.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» για το έγγραφο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, καθώς απαγορεύει στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος να έχουν προσδοκία οικονομικού οφέλους.

Η έρευνα της Βουλής για το ενδεχόμενο σκευωρίας έχει ανοίξει πλέον, είπε ο Υφυπουργός, εκτιμώντας ότι το επόμενο διάστημα θα πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη συμμετοχή τους στην Προανακριτική Επιτροπή, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι αφού η Επιτροπή έχει εισαγγελικό ρόλο δεν είναι δυνατόν τα μέλη της να είναι ταυτόχρονα ανακριτές και ανακρινόμενοι. Οποιοσδήποτε πολιτικό πρόσωπο είχε στοιχειώδη ευθιξία, θα είχε αυτοεξαιρεθεί, τόνισε.

Ο κ. Σκρέκας απέδωσε ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι επιμένει να καλύπτει συμπεριφορές που δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα, ενώ θα έπρεπε να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές. Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει την πιθανότητα οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος να αρνηθούν να αποχωρήσουν από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, εξέφρασε την ελπίδα να μην επαναλάβουν πρακτικές που δεν τιμούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και οι οποίες άλλωστε καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn