Κώστας Σκρέκας: «Θα διορθώσουμε τις στρεβλές εμπορικές πρακτικές, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη.

Ο κ. Σκρέκας συνομίλησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές, θέλοντας να ενημερωθεί τόσο για το πώς κύλησε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, αλλά και για το ξεκίνημα της τρέχουσας εκπτωτικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον αυξημένο τζίρο που κατέγραψε η αγορά τις γιορτές, ενώ τόνισε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα συνεχίσουν τους αυστηρούς ελέγχους και όσοι παραβιάζουν το νόμο για αθέμιτη κερδοφορία και παραπλανητικές εκπτώσεις, θα πληρώνουν πρόστιμο. Πάντως, όπως τόνισε, τα περισσότερα καταστήματα δείχνουν να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και αυτό είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Μετά το τέλος  της επίσκεψης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Οι εκπτώσεις βοηθούν τους καταναλωτές να προμηθευτούν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Η κίνηση είναι αυξημένη σε όλες τις αγορές, ενώ και η προηγούμενη περίοδος των γιορτών πήγε πολύ καλά σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα. Είχαμε μια αυξημένη κίνηση και έναν αυξημένο τζίρο σε όγκους και σε αξία, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές αξιοποιούν τις περιόδους των εκπτώσεων».

Ο κ. Σκρέκας τόνισε επίσης για τους ελέγχους: «Η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά για τις παραπλανητικές εκπτώσεις. Βεβαίως, η αγορά δείχνει να έχει συμμορφωθεί και προσαρμοστεί στο ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά όποιος δεν τηρεί τον νόμο, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ετοιμάζουμε μεταρρύθμιση, ώστε να δούμε τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά να αποκλιμακώνονται. Θα εφαρμόσουμε μια δέσμη μέτρων όπου θα κάνει απαγορευτικό για κάποιον να προχωρήσει σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Θα σας ανακοινώσουμε αυτά τα μέτρα το επόμενο διάστημα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διορθώνουμε τις στρεβλές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε».

 

 Τηλ. Επικοινωνίας: 2103332974

Email επικοινωνίας: press@mnec.gr

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn