Λύσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών των αγροτών στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ

Λύσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών των αγροτών και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) προς τη ΔΕΗ, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης, Γιώργο Στάσση.

Ο κ. Σκρέκας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες που έχουν κομμένη παροχή ή έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της λεγόμενης «καθολικής υπηρεσίας», ώστε να επανέλθουν κανονικά στο πελατολόγιο της ΔΕΗ και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή στη νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά την άνοιξη.

Στόχος είναι οι αγρότες να παραμείνουν στο χωράφι και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν ομαλά τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ. Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης ο νέος Νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην αγροτική παραγωγή και ειδικότερα η ρύθμιση που επιτρέπει για πρώτη φορά στους αγρότες να πωλούν στο σύστημα ως το 75% της παραγόμενης ενέργειας, έναντι 20% παλαιότερα.

Με αυτή τη ρύθμιση η Κυβέρνηση διευκολύνει τους αγρότες να προχωρήσουν στην εγκατάσταση ΑΠΕ, καθώς διαθέτουν πλέον τα απαιτούμενα έσοδα για να καλύψουν το σχετικό κόστος.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn