Μαύρο κεφάλαιο στην Ελληνική Ιστορία η Κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών του κ. Τσίπρα

Στη «Μαύρη Βίβλο» της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, το κεφάλαιο «Παράδοση της Μακεδονίας άνευ όρων εν καιρώ ειρήνης» θα έχει περίοπτη θέση και θα είναι πολύ σκοτεινό, τόνισε την Πέμπτη ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Σκρέκας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάπτυστη, όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζοντας ότι είναι εθνικά επιζήμια, καθώς παραχωρεί «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα στους κατοίκους των Σκοπίων, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας, αφού αναγνωρίζει το δικαίωμα σε Σκοπιανούς δήθεν ειδικούς ιστορικούς να αφαιρέσουν από τα βιβλία που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στα σχολεία όσα σημεία μπορεί να θεωρήσουν ως «ανακριβή» ή «αλυτρωτικά».

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε τρία γεγονότα, που, όπως επισήμανε, αποδεικνύουν γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική για τα εθνικά συμφέροντα.

Πρώτον, στο άρθρο 1, παράγραφος 3, της Συμφωνίας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει de facto ότι στα Σκόπια κατοικεί ένας λαός που στη ρηματική διακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης αναφέρεται ως «μακεδονικός» λαός.

Δεύτερον, στο άρθρο 8, παράγραφος 5, η κυβέρνηση ομολογεί ουσιαστικά ότι σε συνεργασία με Σκοπιανούς ιστορικούς δεν θα διστάσει να παραχαράξει και να ξαναγράψει την Ελληνική Ιστορία, όπως αυτή αναφέρεται στα ελληνικά βιβλία.

Τρίτον, στο άρθρο 1, παράγραφος 4, υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί συγκεκριμένες συνταγματικές τροποποιήσεις και εσωτερικές νομικές διαδικασίες από την πλευρά των Σκοπίων και μετά να έρθει προς κύρωση η Συμφωνία από την Ελληνική Βουλή. Οι Σκοπιανοί όμως, δεν έχουν αλλάξει το Σύνταγμα τους, άρα παραβιάζουν συμβατικές υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ο κ. Σκρέκας και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αγνοεί αυτό το γεγονός, αλλά έχει το θράσος και να πανηγυρίζει.

Και ο κ. Σκρέκας ολοκλήρωσε την ομιλία του, τονίζοντας: «Δεν την ψηφίζουμε αυτή την κατάπτυστη Συμφωνία και θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή. Παρακαλώ και σας, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, να αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι στην ιστορία και να μην ψηφίσετε αυτή την εθνικά επιζήμια Συμφωνία».

Ακολουθεί το κείμενο και το βίντεο της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=mlZjJHyyjNk

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε,

Πρέπει να σας χαίρονται στην Αριστερά, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, αυτοί που σας ακούνε. Εγώ δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σας, ούτε προσωπικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με την Αριστερά, αλλά αυτό το οποίο εκπροσωπεί σήμερα η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από εσάς, δεν εκφράζει την Αριστερά, είναι ντροπή για την Αριστερά. Δηλαδή είναι τόσο αντιδημοκρατική η συμπεριφορά σας, που οποιοσδήποτε διαφωνεί μαζί σας, είναι εθνικιστής και πατριδοκάπηλος. Είναι ακραίος. Όσοι συμφωνούν μαζί σας είναι σωστοί, προοδευτικοί. Όσοι διαφωνούν μαζί σας, είναι φασίστες. Μπράβο! Πολύ δημοκράτες είστε εσείς στην Αριστερά.

Υπάρχουν στιγμές, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, που ένας Βουλευτής, ένας πολιτικός αναμετράται με την ιστορία. Είναι στιγμές που έρχεται στη Βουλή όχι για να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που αφορά την καθημερινότητα του πολίτη ή ένα οικονομικό γεγονός, αλλά που με την ψήφο του εδώ θα προδιαγράψει το μέλλον των επόμενων γενιών. Μία τέτοια στιγμή είναι και η σημερινή. Κι όταν έρχεται αυτή η ώρα, το μόνο που πρέπει να έχει σαν σύμβουλο, είναι τη συνείδησή του και βέβαια το δημόσιο συμφέρον.

Εδώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κυρίες και κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κύριοι Υπουργοί, όλοι οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης, σας λένε ότι αυτή είναι μία εθνικά επιζήμια, μία καταστροφική συμφωνία, αλλά εσείς δεν το παραδέχεστε.

Επιτρέψτε μου πολύ ήρεμα να σας πω τρία γεγονότα που αποδεικνύουν αυτό το οποίο πολλοί Βουλευτές της Αντιπολίτευσης λένε.

Πρώτον, έχουμε το άρθρο 1, παράγραφος 3, αυτήν την επίμαχη διάταξη. Τι λέει εκεί; Ότι αναγνωρίζετε τη μακεδονική ταυτότητα, τη μακεδονική ιθαγένεια, αλλά και τη μακεδονική γλώσσα στους κατοίκους των Σκοπίων.

Και σας ρωτάω το εξής: Επειδή εδώ έρχεστε και λέτε ότι δεν αναγνωρίζετε καμία εθνότητα, τι σημαίνει έθνος, κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών; Δεν είναι έθνος ένας λαός ο οποίος έχει κοινή γλώσσα, κοινή γεωγραφική καταγωγή και κοινό πολιτισμό; Δεν τα αναγνωρίζετε αυτά μέσα στη Συμφωνία που μας φέρατε; Άρα, de facto κοινωνιολογικά δεν αναγνωρίζετε ότι εκεί διαβιεί και κατοικεί ένα έθνος το οποίο, όπως αναφέρεται στη ρηματική διακοίνωση, αναφέρεται και ως μακεδονικός λαός; Άρα, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στον κόσμο και στους Βουλευτές σας ότι de facto αναγνωρίζετε ένα έθνος και δεν έχετε κανένα πρόβλημα με αυτό;

Πάμε στο δεύτερο σημείο. Αναφέρεται στο άρθρο 8, παράγραφος 5 ότι θα δημιουργήσετε διεπιστημονική επιτροπή, που θα περιλαμβάνει και Σκοπιανούς, δήθεν ειδικούς ιστορικούς, για να εξετάσουν, μεταξύ άλλων, τα ελληνικά βιβλία, να δουν τις αναφορές που έχουν τα ελληνικά βιβλία της Ιστορίας και εφόσον ενοχλούνται οι Σκοπιανοί ειδικοί, να τα αλλάξετε.

Και ρωτάω, κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών: Γιατί δεν μας λέτε από τώρα εδώ στη Βουλή ποια είναι αυτά τα δήθεν ανακριβή ιστορικά στοιχεία, αλυτρωτικά στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνονται στα ελληνικά βιβλία που διδαχτήκαμε επί δεκαετίες και διδάσκονται τα ελληνόπουλα στα ελληνικά σχολεία, τα οποία θα πρέπει να τα αλλάξετε; Δηλαδή, έρχεστε εδώ και συνομολογείτε να παραχαράξετε και να ξαναγράψετε την ελληνική ιστορία, έτσι όπως αυτή αναφέρεται στα ελληνικά βιβλία, με τη βοήθεια Σκοπιανών ειδικών και πανηγυρίζετε;

Τρίτο σημείο. Έστω ότι είναι όλα αυτά καλά. Όλοι σας λένε ότι είναι καταστρεπτικά για την Ελλάδα και την πατρίδα μας. Υπάρχει το άρθρο 1, παράγραφος 4 που αναφέρονται κάποια πολύ συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν, πριν έρθει προς κύρωση αυτή η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή.

Έχετε διαβάσει, κυρίες και κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τι λέει το άρθρο 1, παράγραφος 4; Λέει ότι το δεύτερο μέρος, δηλαδή τα Σκόπια, θα καταθέσουν τη Συμφωνία στο δικό τους Κοινοβούλιο για κύρωση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κυρώσουν τη Συμφωνία στο Κοινοβούλιο τους. Στη συνέχεια, εφόσον το αποφασίσει το δεύτερο μέρος, δηλαδή τα Σκόπια, θα πρέπει να προχωρήσει στο δημοψήφισμα, αν το αποφασίσει. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία των συνταγματικών τροποποιήσεων, όπως προβλέπει η παρούσα Συμφωνία, λένε οι Σκοπιανοί. Στη συνέχεια, το επόμενο βήμα λέει ότι τα Σκόπια θα πρέπει να ολοκληρώσουν in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις ως το τέλος του ’18.

Δηλαδή, τι σημαίνει in toto, κύριε Υπουργέ; Ολοκληρωτικά, πλήρως, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις συνταγματικές τροποποιήσεις. Και όταν το δεύτερο μέρος -λέει η Συμφωνία που εσείς μας έχετε φέρει- γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών -τις εσωτερικές διαδικασίες των Σκοπίων- προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα Συμφωνία, τότε θα πρέπει να έρθει προς κύρωση από την ελληνική Βουλή.

Σας ρωτάμε εδώ και μέρες πού είναι το τροποποιημένο Σύνταγμα των Σκοπίων, πού είναι εκείνες οι εσωτερικές νομικές διαδικασίες σε αυτήν τη Συμφωνία, που εμείς ούτως ή άλλως δεν αποδεχόμαστε, αλλά εσείς λέτε ότι είναι καλή, που έκαναν τα Σκόπια, ώστε να τεθεί σε ισχύ. Πουθενά. Έρχεστε εδώ, άρον-άρον, και φέρνετε μία Συμφωνία που από την αρχή έχει προβλήματα. Είναι προβληματική, δεν ισχύει. Παραβιάζουν συμβατικές υποχρεώσεις και πανηγυρίζετε;

Κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα το ψηφίσετε; Είναι η δική σας η Συμφωνία, δεν έχει τεθεί σε ισχύ. Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν την έχει τηρήσει το κράτος των Σκοπίων. Γιατί να την ψηφίσετε εσείς; Τι βιάζεστε; Για ποιον λόγο προχωράτε άρον-άρον στην κύρωση αυτής της ημιτελούς Συμφωνίας και λέτε ότι αυτό το πράγμα διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα, όταν από την αρχή της είναι προβληματική;

Στη Μαύρη Βίβλο, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, της διακυβέρνησής του κ. Τσίπρα, το κεφάλαιο «Παράδοση της Μακεδονίας άνευ όρων εν καιρώ ειρήνης» θα έχει περίοπτη θέση και θα είναι πολύ σκοτεινό. Θα πρέπει να λογοδοτήσετε για αυτό στο μέλλον και στις επόμενες γενιές. Πραγματικά το ερώτημα είναι για ποιον λόγο το κάνατε αυτό. Για ποιον λόγο προχωρήσατε σε αυτή την εθνική υποχώρηση; Για δύο καλές κουβέντες από τους ξένους; Για δύο χαϊδέματα στην πλάτη; Για να μείνετε μερικές εβδομάδες παραπάνω στην εξουσία; Και για αυτό πανηγυρίζετε;

Δεν την ψηφίζουμε αυτή την κατάπτυστη Συμφωνία και θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί από τη σημερινή Βουλή. Παρακαλώ και σας, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, να αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι στην ιστορία και να μην ψηφίσετε αυτή την εθνικά επιζήμια Συμφωνία.

Σας ευχαριστώ.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn