«Μαζί με τους αγρότες θα διαμορφώσουμε τις προτεραιότητες της ελληνικής γεωργίας»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην ενημερωτική ημερίδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στη Λαμία.

Ο κ. Σκρέκας ενημέρωσε τους αγρότες για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία, όπως το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στην αγροτική παραγωγή.

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα ολοκληρωμένο πακέτο ρυθμίσεων, που θα διευκολύνει τους αγρότες μέσα σε ορίζοντα 4-5 ετών να μηδενίσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε επίσης τις λύσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων και την αξιοποίηση των σημαντικών ευκαιριών της νέας ΚΑΠ, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, την περιφερειακή ανάπτυξη και την αναγέννηση της υπαίθρου.

«Ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε τους αγρότες, να συζητήσουμε μαζί τους και να συνδιαμορφώσουμε μαζί τις εθνικές προτεραιότητες και επιδιώξεις για την γεωργία», είπε ο Υφυπουργός.

«Με όλα τα δυνατά μέσα θα προσπαθήσουμε οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ να καταλήξουν σε αποτέλεσμα που θα στηρίζει το εισόδημα όλων των παραγωγών, θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στο διεθνές περιβάλλον και θα εξασφαλίζει το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn