Με 5,5 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται οι επενδύσεις για την ανάπτυξη του «αγροτικού Internet» στα Τρίκαλα

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα έχουν πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, μετά την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών (Υπομέτρο 7.3 «Ανάπτυξη ευρωζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές») υλοποιείται σε περιοχές που δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα. Στοχεύει στην εξάλειψη του ευρυζωνικού χάσματος και στην επίτευξη της ψηφιακής σύγκλισης σε όλη την επικράτεια. Οι δικαιούχοι για την υλοποίηση του έργου είναι φορείς του Δημοσίου Τομέα ή και φορείς που εποπτεύονται από τους φορείς του Δημοσίου και τους έχει ανατεθεί το σχετικό έργο. Το ποσοστό στήριξης μπορεί να ανέλθει ως και το 50% των συνολικών δαπανών και η ενίσχυση χορηγείται με τη μορφή επιχορήγησης.

Οι νέες τεχνολογίες και οι καινοτόμες εφαρμογές θα δώσουν ώθηση στον αγροτικό τομέα, θα στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, επισήμανε ο κ. Σκρέκας.

Η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών υψηλής ταχύτητας και ποιότητας στην ύπαιθρο, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα και τη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της χώρας, σημείωσε ο Υφυπουργός. Οι περιοχές που μέχρι σήμερα τελούν σε καθεστώς ψηφιακού αποκλεισμού, θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν όλες τις σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες με ισότιμους όρους με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, γεγονός που θα τονώσει την ανάπτυξη και την απασχόληση στην περιφέρεια, συμπλήρωσε.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων το ποσό της δημόσιας συμμετοχής ανέρχεται σε 5.495.153 ευρώ. Συνολικά, σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας διαμορφώνεται σε 27.374.387 ευρώ.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn