Με κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μετά από εντολή του Πρωθυπουργού

Στις περιοχές που έπληξε η σφοδρή κακοκαιρία του «Ιανού» στη Θεσσαλία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

Ο Τρικαλινός Υφυπουργός συμμετείχε μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιάννη Καραγιάννη στο κυβερνητικό κλιμάκιο που με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε άμεσα στα μέτωπα των καταστροφών που προκάλεσε ο «Ιανός».

Για τις ζημιές που έγιναν σε αγροτικές καλλιέργειες, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν έγκαιρα. Μέσω του ΕΛΓΑ θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή των ζημιών ώστε να ακολουθήσει άμεσα η καταβολή των αποζημιώσεων από το τακτικό αποθεματικό του Υπουργείου Οικονομικών. Συνολικά, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο εννέα μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει και πρόσθετα μέτρα εφόσον χρειαστεί. Προτεραιότητα είναι η οικονομική στήριξη όσων επλήγησαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα και η ταχεία επανακατασκευή των υποδομών, ανέφερε.

Ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τα Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα και  στη συνέχεια μετέβη στο Μουζάκι. Αργότερα, πήγε στην πόλη της Καρδίτσας όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο με τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο.

Μετά την Καρδίτσα ο Υφυπουργός βρέθηκε στα Φάρσαλα και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου και φορείς της πόλης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Μιχάλη Λιόντο.

Μετά τη σύσκεψη επιθεώρησε από αέρος τις περιοχές όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, καθώς σε πολλά σημεία ήταν αδύνατη η οδική πρόσβαση. Το βράδυ, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλμυρού με τον Περιφερειάρχη Κ.Αγοραστό και τον Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn