«Με ξεκάθαρο ΟΡΑΜΑ και ΣΧΕΔΙΟ ο Κυριάκος στη ΔΕΘ»

Ο Κ. Σκρέκας τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΝΔ καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Από Νωρίς» με τον Βαγγέλη Γιακουμή στο Epsilon TV και τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Σπίρτζη να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σχολίασε τα εξής:

«Ακούσαμε μια διαφορετική ομιλία από έναν διαφορετικό πολιτικό. Μία ενωτική ομιλία χωρίς διχαστικές νοοτροπίες ώστε να μην επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος.» Τόνισε ότι « Υπάρχει ξεκάθαρο ΌΡΑΜΑ για μία διαφορετική Ελλάδα με αξιοπρεπείς, νέες, υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ για να αγγίξουμε αυτό το όραμα.» Το ΣΧΕΔΙΟ αυτό βασίζεται στην εξής βασική αρχή: Λιγότερη φορολογία, μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, λιγότερο ΦΠΑ στις επαγγελματικές ομάδες που παράγουν πλούτο ώστε να έχεις βιώσιμο κοινωνικό κράτος. Σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο. Όλα γίνονται με βραχυπρόθεσμη λογική, με την πελατειακή λογική, τη λογική του να προστατεύσω και να κλείσω και να απευθυνθώ σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες για να μην καταστραφώ πολιτικά.

Για το κοινωνικό κράτος ο κ. Σκρέκας είπε ότι αν διαλυθεί η οικονομία δεν υπάρχει κοινω-νικό κράτος. Κοινωνικό κράτος μπορείς να έχεις όταν δημιουργείς πλούτο. Τότε φορολογείς δίκαια τον πλούτο και σου περισσεύουν για να δώσεις στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Το κοινωνικό κράτος του κ. Τσίπρα σήμερα φορολογεί τη φτώχεια και μειώνει το αφορολόγητο από τις 12.000 για μια τετραμελή οικογένεια στις 5.500 ώστε να πληρώσει φόρο και ο μεροκαματιάρης με εισόδημα 500€ μηνιαίως. Τόνισε ότι είναι υποκριτική η πολιτική της Κυβέρνησης ότι βοηθάει τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα όταν μειώνει τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και 250.000 συνάνθρωποί μας είτε άνεργοι είτε με ειδικές ανάγκες που επί ΝΔ είχαν κοινωνικό τιμολόγιο, τώρα θα δουν τα τιμολόγια τους, της ΔΕΗ να αυξάνονται κατά 70%.

Αναφορικά με το Σκοπιανό, έγινε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο και μάλιστα παρουσία ξένων εκπροσώπων, πρεσβειών κ.α., ότι αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή πριν τις εκλογές, η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας. Ούτε μετεκλογικά θα φέρει τη συμφωνία αυτή για κύρωση στη Βουλή. Εφόσον η Συμφωνία δεν κυρωθεί στη Βουλή, την επόμενη μέρα η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Για την περικοπή των συντάξεων ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η ΝΔ κατέθεσε πριν δύο μήνες τροπολογία στη Βουλή για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ τόνισε ότι αυτό ήταν ένα αχρείαστο μέτρο και ουσιαστικά ήταν το τίμημα που έστειλε ο κ. Τσίπρας στους συνταξιούχους για να πληρώσουν από την 4ετία διακυβέρνησης του.

Για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και σε ότι αυτή αφορά την επικουρική σύνταξη των νέων ασφαλισμένων δηλαδή το ανταποδοτικό σκέλος των συντάξεων και όχι το αναδιανεμητικό εξήγησε ότι οι νέοι ασφαλιζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν αναφορικά με την επικουρική σύνταξη μια δημόσια ή ιδιωτική Υπηρεσία ή κάποιο επαγγελματικό ταμείο ώστε να μην δύναται κάποιος κυβερνήτης να μειώνει κατά το δοκούν τις επικουρικές συντάξεις επειδή δεν έχει λεφτά να τις πληρώσει όπως ο κ. Κατρούγκαλος έκοψε σε μια νύχτα το ΕΚΑΣ από τους χαμηλο-συνταξιούχους και τους αγρότες.

Σε σχετική ερώτηση για το κάλεσμα του Κυριάκου στην Κεντροαριστερά ο κ. Σκρέκας α-πάντησε ότι «Σήμερα έχουν θολώσει οι διαχωριστικές γραμμές. Όσοι κρύβονται πίσω από πολλές ταμπέλες δείχνουν αμηχανία. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα. Όλοι όσοι συμφωνούν με το ΌΡΑΜΑ και το ΣΧΕΔΙΟ του Κυριάκου για μια διαφορετική Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτοι να στηρίξουν τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές».

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn