«Μονόδρομος η άμεση μείωση των φόρων»

Η άμεση μείωση των φόρων και η δημιουργία ενός φιλικού, ελκυστικού περιβάλλοντος αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική οικονομία, τόνισε την Πέμπτη ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αυτό που θέλει η Νέα Δημοκρατία είναι να αποκτήσει επιτέλους η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία στην άσκηση τόσο της εξωτερικής όσο και της οικονομικής της πολιτικής, είπε ο κ. Σκρέκας, αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη ρύθμιση των 120 δόσεων, τη μείωση της φορολογίας και την εφαρμογή μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών, καθώς απαιτείται η έγκριση της τρόικας.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι η μείωση της φορολογίας θα στηριχθεί σε δύο άξονες:

α) Σε ένα σοβαρό, θαρραλέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και

β) στον άμεσο περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο.

«Εμείς έχουμε ήδη δει κωδικούς, όπου μπορούμε να περιορίσουμε το κόστος του Δημοσίου, χωρίς βέβαια να μιλάμε για μισθοδοσίες και για εργαζομένους. Το πρόβλημα δεν είναι οι εργαζόμενοι, το πρόβλημα είναι ότι ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για ένα κράτος, το οποίο είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη και δεν παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες», είπε ο κ. Σκρέκας.

Με βάση τα όσα παρουσίασε και στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων ύψους 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Αυτή η εξοικονόμηση μπορεί να ανοίξει το δρόμο στη μείωση της φορολογίας κατά 30%.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, είναι ένα σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε απαξίωση με την πολιτική της τις δημόσιες επιχειρήσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ.

Μια ακόμα απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Σκρέκας, είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών, Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον, την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες έχουν προχωρήσει στις σχετικές δαπάνες.

Ο Έλληνας έχει ανάγκη από αξιοπρεπώς αμειβόμενες δουλειές και όχι επιδόματα φτώχειας, υπογράμμισε ακόμα ο κ. Σκρέκας, κληθείς να σχολιάσει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το πρόγραμμα επιδόματος ενοικίου και της επιδότησης στεγαστικού δανείου. Υπενθύμισε μάλιστα ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, μόνο τον Ιανουάριο τα χρέη των πολιτών προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 1,2 δις ευρώ.

Σε ό,τι αφορά δε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην τετραετή διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και μεταξύ άλλων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα προϊόντα της Μακεδονίας. «Ο κ. Τσίπρας μόνος του αποφάσισε να πάρει την ευθύνη να μονογράψει μια συμφωνία και να την περάσει μετά από τη Βουλή των Ελλήνων δίνοντας σε κάποιους πρόθυμους βουλευτές ανταλλάγματα, υπουργικές “καρέκλες”, κι έρχεται και ζητάει μετά από όλους τους Έλληνες να ασπαστούν και να υποστηρίξουν αυτό στο οποίο διαφωνούσε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αλλά ο ίδιος θεωρούσε ότι ήταν σωστό. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα την επόμενη μέρα. Έχει γίνει μεγάλη ζημιά».

Σχετικά με τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου για έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Σκρέκας είπε ότι είναι μια τακτική που προβληματίζει και που θα δείξει αν η ελληνική κυβέρνηση είναι επαρκώς προετοιμασμένη ώστε να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε, τέλος, στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία και τις διαβουλεύσεις του με την τουρκική πολιτική ηγεσία. «Μήπως συζήτησε και την παράδοση και άλλων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και όχι μόνο της χώρας μας;» αναρωτήθηκε και προσέθεσε ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να ενημερώσει για το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Ερντογάν.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn