«Να διερευνηθούν οι καταγγελίες Σκουρλέτη για τη Δ.Ε.Η.»

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν, σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου, το γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξένης Δημητρίου, όπου έθεσαν το ζήτημα των πρόσφατων καταγγελιών του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη ως προς την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η.

Αμέσως μετά, οι κ. Παναγιωτόπουλος και Σκρέκας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Προσήλθαμε, σήμερα, στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να θέσουμε το ζήτημα που έχει ανακύψει από τις πρόσφατες καταγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η.

Όταν κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, που έχει διαχειριστεί το θέμα της Δ.Ε.Η. ως αρμόδιος Υπουργός, κάνει λόγο για “στημένο διαγωνισμό”, “βαποράκια συμφερόντων” και “ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία”, τότε θεωρούμε ότι υποχρέωση της κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού της χώρας είναι να τον καλέσει για να δώσει εξηγήσεις και να πει τι ακριβώς γνωρίζει σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα.

Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα είναι τεράστιο. Δεν είναι μόνο ζήτημα διερεύνησης της ουσίας των καταγγελιών Σκουρλέτη, αλλά και ζήτημα θεσμικής υπευθυνότητας».

Κ. Σκρέκας: «Η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Δ.Ε.Η., οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί, ενώ παρέλαβε το 2014 μια Δ.Ε.Η. ισχυρή, την έχει καταντήσει μια προβληματική εταιρεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια».

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn