Ο κ. Τσίπρας πούλησε ελπίδα και ισοπέδωσε τα πάντα

Σκληρή κριτική άσκησε για ακόμη μια φορά στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ο κ. Κ. Σκρέκας έκανε την εξής παρατήρηση, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό: «Ο Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας ο οποίος πούλησε ελπίδα, ο οποίος υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, έχει κάνει δυο εκλογές, ένα δημοψήφισμα, δυο ανασχηματισμούς και η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, η ανεργία μεγαλώνει και οι φόροι αυξάνονται. Πείτε μου, λοιπόν, ποιος πιστεύει σήμερα ότι μπορεί να φέρει την ελπίδα; Όλοι οι πολίτες στα χωριά, στην κοινωνία, αυτό που λένε είναι ότι δεν πάει άλλο με αυτήν την Κυβέρνηση».

«Μέσα σε 2 χρόνια» συνέχισε ο κ. Σκρέκας «το αφορολόγητο του συνταξιούχου και του μισθωτού η Κυβέρνηση Σαμαρά το πήγε από τις 5.000 € στις 12.000€ και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το γύρισε στις 9.000 €. Οι επενδύσεις σταματάνε, οι επενδυτές φεύγουν και η οικονομία καταρρέει».

Ως τομεάρχης Ενέργειας στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάρρευση της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ» είπε «μέσα σε 2 χρόνια έχει χάσει 1 δις € από την χρηματιστηριακή της αποτίμηση. Το 2014 αποτιμούνταν στο Χρηματιστήριο περί τα 1,6-1,7 δις € και τώρα βρίσκεται περίπου στα 600 εκ. €. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ έχουν φτάσει τα 3 εκ. € και αυτό δείχνει τη φτώχεια που έχει μεγαλώσει τα τελευταία 2 χρόνια και οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και μια εγκληματική Κυβερνητική κατεύθυνση να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές-πελάτες της ΔΕΗ, να μπορούν να μην πληρώσουν μέχρι 1.000 €. Καταλαβαίνετε ότι με τα 5,5 εκατομμύρια ρολόγια τι σημαίνει αυτό, αν το εκμεταλλευτούν όλοι οι πελάτες».

Τέλος μιλώντας για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπόσχεται τίποτα. Λέει τρία πράγματα και λέει από πού θα βρεθούν τα χρήματα. Αυτό θα δώσει το μήνυμα και στους επενδυτές για το πώς θα οργανωθεί το Κράτος. Δεν μπορείς να στηρίξεις τον αδύναμο και τον φτωχό μοιράζοντας φτώχεια. Εμείς λέμε ότι θα μειώσουμε τους φόρους, με ταυτόχρονη μείωση της σπατάλης στο δημόσιο».

Κώστας Σκρέκας – ΑΠΕ-ΜΠΕ 104,9 – 08/11/16

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn