Ο κ. Τσίπρας σε διακοπές στην Κούβα, ενώ το μέλλον της χώρας κρίνεται

Στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις», ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας άσκησε κριτική για τους χειρισμούς των Κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Τόνισε πως «Τη στιγμή που σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο η χώρα δίνει την κρισιμότερη μάχη μετά το καλοκαίρι του 2015, ο Πρωθυπουργός φεύγει για τετραήμερες διακοπές στην Κούβα, για να τιμήσει τον Κάστρο. Πρόκειται για τον μοναδικό Ευρωπαίο Ηγέτη που πάει τέσσερις ημέρες διακοπές στην Κούβα, αυτή τη στιγμή που το μέλλον της χώρα κρίνεται. Έτσι αισθάνεται την ευθύνη και τη σοβαρότητα. Σηκώνεται και φεύγει ο καπετάνιος και αφήνει το τιμόνι του καραβιού την ώρα της θύελλας;»

Επίσης απευθυνόμενος στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, ο κ. Σκρέκας ρώτησε «Υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει η χώρα και να πετύχει ρυθμούς αύξησης και διόγκωσης κατά 2,7% του ΑΕΠ όταν θα εφαρμόσετε 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους από πέρυσι και όταν θα προχωρήσετε σε περικοπές 1,5 δις ευρώ; Βγαίνουν αυτά τα μαθηματικά; Και επειδή δε βγαίνουν, θα το πληρώσει πάλι ο Ελληνικός λαός και θα πάτε πάλι σε αύξηση της φορολογίας και σε περικοπές συντάξεων».

Τέλος ο κ. Σκρέκας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι τελευταία στιγμή φέρνει ένα νομοσχέδιο γεμάτο μπαλώματα δήθεν για δείξει το μεταρρυθμιστικό της οίστρο και να προσελκύσει τους ξένους επενδυτές, όταν με όλα όσα κάνει διώχνει τους επενδυτές, με χαρακτηριστική την περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Ολομέλεια Βουλής – Ομιλία Κώστα Σκρέκα – 29/11/2016

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn