Ο Κώστας Σκρέκας, εφ’ όλης της ύλης

Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontra News ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων του τρίτου Μνημονίου, στάθηκε στην ανάγκη και για συνεννόηση, ενώ μίλησε ανοιχτά για τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και την εκλογή νέου Προέδρου.

Αναλυτικά:

1. H εφαρμογή του 3ου μνημονίου είναι πολύ σκληρή για τους πολίτες. Η Ν.Δ ασκεί σκληρή αντιπολίτευση ,τι όμως προτείνει για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής της κοινωνίας;

Αλήθεια πόσο απόμακρη φαίνεται τώρα η πιθανότητα βελτίωσης του επιπέδου ζωής των πολιτών μετά από 9 μήνες διακυβέρνησης της Ελλάδας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γιατί, άραγε, η ελπίδα που πρέσβευε ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Ιανουάριο μετατράπηκε σε απόγνωση για τους ανθρώπους της αγοράς, του ιδιωτικού τομέα, στους αγρότες και τους συνταξιούχους? Γιατί η δεύτερη ευκαιρία και το παράλληλο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας για να ξανακερδίσει την εξουσία, έφερε την πλήρη κατάργηση της προνειακής σύνταξης στους υπερήλικες, την επιβολή ΦΠΑ στα γηροκομεία, ακόμη και στα φροντιστήρια, τα ωδεία, τις ιδιωτικές σχολές εκεί που οι βιοπαλαιστές στέλνουν τα παιδιά τους για να μπορέσουν να σπουδάσουν και να έχουν μια καλύτερη ζωή? Γιατί η δήθεν κοινωνική και ταξική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε διπλασιασμό του ΦΠΑ στα βασικά είδη ανάγκης, στην καθυστέρηση καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων και του επιδόματος θέρμανσης (το οποίο μειώνεται στο μισό από φέτος), στην αύξηση της ανεργίας κατά 100.000 νέους ανέργους όπως παραδέχεται ο κ. Τσακαλώτος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε? Γιατί το δήθεν αριστερό ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται από τις πρώτες κιόλας μέρες της διακυβέρνησης του, όταν υπουργοί Των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθετούν προς όφελος της κομματικής τους ή της επαγγελματικής τους πελατείας, ενώ δύο κορυφαίοι υπουργοί εξ αυτών ελέγχονται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα?

Για όλα τα προηγούμενα και για να αποκαλυφθούν οι δυνάμεις του λαϊκισμού και της νεοδημαγωγίας που οδηγούν την Ελλάδα στο πισωγύρισμα και την οπισθοδρόμηση η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να ασκεί σκληρή αλλά υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Η βελτίωση του επιπέδου ζωής του λαού μας προϋποθέτει την αποκάλυψη της αλήθειας. Αν ακόμη και τώρα το κομματικό συμφέρον και η πολιτική επιβίωση υπερβαίνει το εθνικό συμφέρον, το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη ποιο σκοτεινό.

2. Ειναι πολλά τα αγκάθια στα προαπαιτούμενα κι ο «λογαριασμός» φαίνεται ότι δεν βγαίνει με τη «μαύρη τρύπα». Πώς θα έπρεπε να καλυφθούν τα «φέσια» αφού είναι δεδομένη η φοροδοτική αδυναμία των πολιτών;

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να μεταθέσει όλες τις πληρωμές των φορών στο τελευταίο τρίμηνο του έτους για να δημιουργήσει μια θνησιγενή και πρόσκαιρη ευφορία στους πολίτες, να προλάβει να κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο και να ξανακερδίσει την εξουσία. Αυτό σε συνδυασμό με την είσοδο της οικονομίας ξανά σε μια υφεσιακή κατηφόρα, με τραπεζικούς περιορισμούς, αύξηση της ανεργίας, μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων θα φέρει σημαντική απόκλιση στα έσοδα του κράτους από τους στόχους. Ήδη το 9μηνο το κράτος έχει 2δις περίπου λιγότερα έσοδα σε σχέση με πέρυσι ενώ μόνο το Σεπτέμβριο τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1,5 δις σε ένα μόνο μήνα. Θα περάσουμε ένα από τους χειρότερους χειμώνες από το 2010 που εισήλθε η χώρα στην κρίση. Οι πολίτες απλά δε θα πληρώσουν επειδή δεν έχουν αλλά και δεν ελπίζουν.

3. Τέλος στις επικουρικές και ψαλίδι στις συντάξεις. Εσείς γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν είχατε βρει λύση στο ασφαλιστικό κι είχατε αφήσει να φθάσουν στο «κόκκινο» τα ασφαλιστικά ταμεία;

Να σας θυμίσω ότι το 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο είχε σταθεροποιήσει τις συντάξεις αλλά είχε αποκαταστήσει και το 50% της απόφασης που είχε εκδώσει το ΣΤΕ για τους συνταξιούχους προερχόμενους από τα σώματα ασφαλείας. Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που εξαπάτησε τους συνταξιούχους υποσχόμενη 13η σύνταξη και συνολική αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων μείωσε όλες τις συντάξεις οριζόντια, ακόμη και την αγροτική σύνταξη των 310 ευρώ. Και έπονται σημαντικότερες μειώσεις. Η λύση είχε βρεθεί και ήταν η ανάκαμψή της οικονομίας που ακόμη και ο κ. Τσακαλώτος αναγνωρίζει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Φέτος τα ταμεία έχουν χάσει 800εκ ευρώ από μείωση εισφορών το 9μηνο σε σχέση με πέρυσι. Γι’ αυτό ο κ. Κατρούγκαλος θα κάνει μειώσεις περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ. Και του χρόνου βλέπουμε.

4. Πώς βλέπετε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες;

Χρειάζονται ποιο θαρραλέες αποφάσεις και όχι τη δημιουργία υπουργού καναλάρχη που ορίζει εκείνος κατά το συμφέρον του, το τηλεοπτικό τοπίο. Δε θα αλλάξει ουσιαστικά τίποτα. Πέρα από τα περιφερειακά κανάλια που κινδυνεύουν με κλείσιμο ή με μεταβίβαση σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, λόγω των αυθαίρετων επιβαρυντικών προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος.

5. Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις έχουν πολύ δρόμο μπροστά μας;

Οι Επενδυτές δεν ρισκάρουν και δεν επενδύουν σε μια χώρα με Capital Controls και μια αριστερή κυβέρνηση που αυξάνει φόρους κάθε μέρα, και ποινικοποιεί τη λέξη επιχειρηματικότητα. Προτιμούν να πάνε σε γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία που αποδεικνύουν ότι θέλουν επενδυτές και δεν διαδίδουν σε διεθνής συναντήσεις και ΜΜΕ ότι δέχονται οικονομικό πόλεμο, όπως με πομπώδη τρόπο απάντησε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση του κ. Κλίντον πρόσφατα στην Αμερική μπροστά σε δεκάδες επενδυτές. Ο πρωθυπυργός της Ελλάδας διώχνει τους επενδυτές και γι’ αυτό ο κ. Τσακαλώτος προβλέπει ύφεση και το 2016. Και βλέπουμε…

6. Και τώρα στα δικά σας. Η Ν.Δ. θα ξαναβρεί το δρόμο της ; Ήταν θέμα αρχηγού το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα;

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία σε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της, με σοβαρότητα και δημοκρατικό διάλογο. Οφείλει να αλλάξει για να ξαναμιλήσει με το λαό έτσι όπως έχει ανάγκη ο λαός. Χρειάζεται ριζική ανανέωση και όχι αναπαλαίωση.

7. Θα θέλατε να διεξαχθεί ένα ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων;

Προσωπικά δεν συμφωνώ με το Ντιμπεητ. Οι υποψήφιοι αρχηγοί δεν είναι αντίπαλοι. Είναι συναγωνιστές που θέλουν το ίδιο. Την ανόρθωση της παράταξης μας για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού και του έθνους. Από την άλλη είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσουν οι ίδιοι.

8. Γιατι αποφασίσατε να στηρίξετε Τζιτζικώστα;

Γιατί αναγνωρίζω τις ικανότητες, την αποτελεσματικότητα αλλά και τον διεκδικητικό και εντατικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται, καθώς συνεργάστηκα μαζί του ως Υπουργός Ανάπτυξης και εκείνος ως Περιφερειάρχης. Αλλά επίσης, η επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενός ανθρώπου από τη νέα γενιά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ενέχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Συμβολίζει την απόφασή μας να ακούσουμε το λαό που ζητάει επιτακτικά «αλλάξτε, κάντε τομές, σπάστε τα δεσμά για να σας εμπιστευτούμε ξανά».

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn