«Ο Κώστας Σκρέκας στην 8η Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτονίας »

Τη μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά των Βλάχων στο Ελληνικό Έθνος, εξήρε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην 8η Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτονίας, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι η φιλοπατρία των Βλαχόφωνων Ελλήνων είναι γνωστή εντός και εκτός Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες είναι Βλάχικης καταγωγής. Άλλωστε, και η κατασκευή του Ζάππειου Μεγάρου, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, χρηματοδοτήθηκε από τον εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα, ο οποίος είχε Βλάχικη καταγωγή.

Στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης, ο κ. Σκρέκας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων που έδωσαν το παρών.

Μεταξύ άλλων, συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, Μιχάλη Μαγειρία, καθώς και τον Επίτιμο πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητας Τζούρτζιας Αθαμανίας, Θανάση Μουστάκα.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn