Οι συμπεριφορές των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόλυτη παρακμή του πολιτικού συστήματος

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τη δυσώδη υπόθεση Πολάκη καθώς και τις καταστροφικές επιδόσεις της στην πραγματική οικονομία και την καθημερινή ζωή των πολιτών, άσκησε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» της ΕΡΤ1.

Στην αρχή της παρέμβασης του, ο κ. Σκρέκας απέρριψε το κυβερνητικό επιχείρημα περί δήθεν τήρησης της νομιμότητας στην παροχή του καταναλωτικού δανείου ύψους 100.000 ευρώ στον κ. Πολάκη, καθώς, όπως υπενθύμισε, θα γίνει έρευνα από την Τράπεζα της Ελλάδος για το αν εφαρμόσθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κανόνες της ορθής τραπεζικής πρακτικής.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι για την εν λόγω υπόθεση θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας σε τρεις άξονες:

– Πρώτον, στην ουσία του θέματος, δηλαδή αν ορθώς χορηγήθηκε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ με υποθήκη ακίνητο χαμηλότερης αντικειμενικής αξίας, το οποίο μάλιστα έχει ήδη προσημειωθεί για άλλο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, με υπόλοιπο της τάξεως των 200.000 ευρώ.

– Δεύτερον, στην ηθική νομιμοποίηση, δηλαδή αν επιτρέπεται σε ένα κυβερνητικό στέλεχος να επηρεάζει ένα τραπεζικό ίδρυμα η διοίκηση του οποίου διορίζεται από την κυβέρνηση, προκειμένου να έχει προνομιακή μεταχείριση, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι Έλληνες δεν μπορούν να λάβουν ακόμη και μικροποσά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους.

– Τρίτον, στην πολιτική συμπεριφορά ενός υπουργού της κυβέρνησης, που είναι ο ορισμός της απόλυτης παρακμής του πολιτικού συστήματος.
Σχολιάζοντας τον τελευταίο ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι με την επιχείρηση διεμβολισμού του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται η τεράστια απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ που οφείλεται στη διόγκωση της κοινωνικής δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Αυτή άλλωστε η δυσαρέσκεια αποτυπώνεται και στην κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Το σημαντικό θέμα για την κοινωνία είναι όμως άλλο, όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας: «Αυτή τη στιγμή που εμείς μιλάμε γι’ όλα αυτά […] ξέρετε τι βλέπουν οι πολίτες που μας ακούνε; Βλέπουνε ότι τα λεφτά στην τσέπη τους είναι λιγότερα. Βλέπουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.»

Σε ό,τι αφορά δε το κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλώβισε την πατρίδα μας στα δεσμά της ασφυκτικής λιτότητας με την υποχρέωση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 και άνω του 2,5% για τα επόμενα χρόνια ως το 2060. Επιπλέον, όπως είπε χαρακτηριστικά. για να κάνει οτιδήποτε σήμερα η κυβέρνηση ζητά την άδεια των θεσμών.
Ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ακόμα ότι το νήμα της ανάκαμψης στο οποίο είχε εισέλθει η ελληνική οικονομία πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία για την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, κόπηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με την τυχοδιωκτική πολιτική που ακολούθησε το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη και η οποία οδήγησε τη χώρα μας στα capital controls και τους δρακόντειους όρους του Γ΄ Μνημονίου.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε καμία μεγάλη επένδυση στη χώρα και το αποτέλεσμα είναι να έχουν καθηλωθεί οι μισθοί σε χαμηλά επίπεδα και η ανάπτυξη να παραμένει αναιμική.

Την ανάπτυξη την καταλαβαίνει ο κόσμος στην καθημερινότητα του, σημείωσε ο κ. Σκρέκας, προσθέτοντας ότι σήμερα οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν βλέπουν θετική προοπτική από την κυβερνητική πολιτική. Γι’ αυτό άλλωστε το αποτέλεσμα στην κάλπη των εκλογών θα είναι χειρότερο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε σύγκριση με ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn