«Πανεπιστημιακή απομόνωση του ν. Τρικάλων»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

-Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Πανεπιστημιακή απομόνωση του ν. Τρικάλων».

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της αναπάντητης υπ. αριθ. 6689/8-6-18 ερώτησης και υπ. αριθμ. 613/1-3-18 αναφοράς, τα Τρίκαλα κινδυνεύουν ακόμη μια φορά να αγνοηθούν από το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, αφού σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε σε δημόσια συζήτηση από το Υπουργείο Παιδείας στις 3 Ιουλίου, καταργείται το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με έδρα τα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, μετά από 8 μήνες επεξεργασίας των προτάσεων που κατέθεσαν τα μέλη της επιτροπής των τριών ιδρυμάτων, τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας απορροφώνται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δημιουργώντας 16 νέα τμήματα, από τα οποία μόνο ένα καινούργιο τμήμα δημιουργείται στα Τρίκαλα.

Αποδεικνύεται συνεπώς η κατάφωρη αδικία της πανεπιστημιακής κατανομής για το ν. Τρικάλων σε σχέση με τους άλλους νομούς της Θεσσαλίας, αφού σε όλες τις άλλες πόλεις όχι μόνο δημιουργούνται πάνω από δύο νέα τμήματα αλλά έχουν και μεγαλύτερο αριθμό τμημάτων στο σύνολο. Αναλυτικά, η Λάρισα έχει εννέα, ο Βόλος δεκατέσσερα, η Λαμία πέντε και τέλος η Καρδίτσα και η Άμφισσα τέσσερα, ενώ τα Τρίκαλα έχουν μόλις δύο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση ώστε να αρθεί αυτή η αδικία εις βάρος της κοινωνίας, της εκπαίδευσης και της οικονομίας του Ν. Τρικάλων;

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn