Παρέμβαση Σκρέκα στον Υπουργό Υγείας για τον έγκαιρο εμβολιασμό των οδοντιάτρων έναντι του κορωνοϊού

Οι οδοντίατροι πρέπει να είναι από τις πρώτες επαγγελματικές ομάδες που θα εμβολιαστούν έναντι της νόσου Covid-19, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Τρικαλινός Υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι οδοντίατροι είναι μία από τις επαγγελματικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο προσβολής από τον κορωνοϊό και γενικότερα τις ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος, καθώς λόγω της φύσης της εργασίας τους έρχονται σε στενή επαφή με τους ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκρέκας μετέφερε στον Υπουργό Υγείας το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων οι οδοντίατροι να είναι στις πρώτες γραμμές προτεραιότητας όταν ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας.

Όλους αυτούς τους μήνες που η χώρα μας δοκιμάζεται από την πανδημία, οι οδοντίατροι τηρούν στο ακέραιο, με πλήρη συνείδηση της κοινωνικής τους ευθύνης, τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. με αποτέλεσμα τα ιατρεία τους να είναι χώροι μηδενικής διασποράς της νόσου, σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Ο Υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι οι οδοντίατροι επωμίζονται αυξημένα κόστη λειτουργίας από τα μέτρα προστασίας, την ίδια ώρα που η κίνηση στα οδοντιατρεία της χώρας είναι μειωμένη εξαιτίας τόσο των πρωτοκόλλων ασφαλείας όσο και του φόβου των πολιτών για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn