Παρέμβαση στον Υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη για τα μεταχειρισμένα ΙΧ φορτηγά με κινητήρα κλάσης Euro 3, 4 και 5

Επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει κυρίως με την απαγόρευση εισαγωγής επαγγελματικών φορτηγών ΙΧ αυτοκινήτων με κινητήρα τεχνολογίας Euro 3.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε εκείνες τις επιχειρήσεις εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που είχαν αγοράσει αυτοκίνητα με τους συγκεκριμένους κινητήρες προ της ψήφισης του σχετικού νόμου και τα οποία είχαν σε ιδιόκτητο τελωνειακό χώρο.

Η μη πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου γι’ αυτές τις περιπτώσεις των επαγγελματικών αυτοκινήτων με κινητήρα κλάσης Euro 3, που δεν είχαν προλάβει να εκτελωνιστούν πριν τη ψήφιση του νόμου έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις Τρικαλινές εταιρείες εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο κ. Σκρέκας ζήτησε από τον κ. Χατζηδάκη να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρόνοια ώστε να θεσπιστεί μεταβατική περίοδος και να μπορέσουν οι εμπορικές επιχειρήσεις να εκτελωνίσουν αυτά τα αυτοκίνητα, να τα διαθέσουν στην αγορά και να αποφύγουν το ενδεχόμενο να υποστούν τεράστια οικονομική ζημία.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn