Πιστώθηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών

Ποσό συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ πιστώθηκε χθες Τρίτη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, 1.500 ευρώ λαμβάνουν οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία, καθώς και οι μετακινούμενοι από Περιφέρεια σε Περιφέρεια παραγωγοί. Η ενίσχυση για όλους τους υπόλοιπους παραγωγούς ανέρχεται σε 500 ευρώ, ενώ όσοι είχαν λάβει το λεγόμενο «800άρι» θα πάρουν ακόμα 700 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η καταβολή των 7 εκατομμυρίων ευρώ στους παραγωγούς λαϊκών αγορών αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον αγροτικό τομέα και ειδικά σε όσους αγρότες επλήγησαν από την πανδημία. Παρακολουθούμε στενά την αγορά, την εξέλιξη της ζήτησης και των τιμών και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, αν καταστεί αναγκαίο, να εφαρμόσουμε άμεσα νέα μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό.»

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn