Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η διαχείριση των επικίνδυνων συσκευασιών των φυτοφαρμάκων

Η διαχείριση των πλαστικών και των επικίνδυνων συσκευασιών από τα φυτοφάρμακα αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας τη Δευτέρα στην εκδήλωση «Πλαστικά στη Γεωργία» που διοργάνωσαν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και το Πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”.

«Δεν μπορούμε να κλείνουμε άλλο τα μάτια», δήλωσε σχετικά ο κ. Σκρέκας και σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα αυτό». Μάλιστα, ο Υφυπουργός γνωστοποίησε ότι θα δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης, ο οποίος θα δίνει κίνητρα στους αγρότες για την επιστροφή των επικίνδυνων συσκευασιών, αλλά και αντικίνητρα σε όσους δεν τα επιστρέφουν.

Συμπλήρωσε ότι από πλευράς υπουργείου θα συσταθεί μια ομάδα ειδικών, που θα έχει ως στόχο την μελέτη της διαχείρισης των πλαστικών του αγροτικού
τομέα από πολυαιθυλένιο.

Μιλώντας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι το 40% των πόρων θα κατευθυνθούν σε γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn