Σε 2.196 αγρότες των Τρικάλων θα δοθούν 6.200.000 ευρώ

Άμεση προτεραιότητα από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του Υφυπουργού κ. Κώστα Σκρέκα δόθηκε στην πληρωμή της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο Βαμβάκι. Ήδη, από το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου ξεκίνησε να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των καλλιεργητών βάμβακος σε όλη τη χώρα το συνολικό ποσό των 179,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικά για το νομό Τρικάλων, 2.196 αγρότες θα λάβουν το συνολικό ποσό των 6.200.000 ευρώ, μια σημαντική ένεση ρευστότητας σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληρωμές γίνονται νωρίτερα απ’ότι είχε προγραμματιστεί και παρά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και των τραπεζών το ζήτημα του κορονοϊού.

Η έγκαιρη καταβολή της ειδικής ενίσχυσης θα βοηθήσει τους Έλληνες αγρότες να προμηθευτούν τα απαραίτητα εφόδια, ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, μετά και από επικοινωνία του κ. Σκρέκα με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, η κυβέρνηση αποφάσισε την εξαίρεση από το κλείσιμο, των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για να εξυπηρετούν τους αγρότες.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn