Στη Βουλή καλεί ο Κ. Σκρέκας τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει για τον πανεπιστημιακό παραγκωνισμό του Ν. Τρικάλων

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, προχώρησε στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, όσον αφορά την πανεπιστημιακή απομόνωση του Ν. Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Σκρέκας έχει επανειλημμένα ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει για τον πανεπιστημιακό παραγκωνισμό των Τρικάλων. Αναλυτικότερα, μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, έχει καταθέσει την υπ. αριθ. 6689/8-6-2018 ερώτηση και την υπ. αριθ. 613/1-3-2018 αναφορά, χωρίς όμως να έχει λάβει απάντηση μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε σε δημόσια συζήτηση από το Υπουργείο Παιδείας τα Τρίκαλα κινδυνεύουν ακόμη μια φορά να αγνοηθούν από το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης. Από τα 16 καινούρια τμήματα που ιδρύονται, στα Τρίκαλα έρχεται μόνο ένα τμήμα, ενώ την ίδια στιγμή καταργείται το τμήμα Πολιτικών Μη-χανικών Τ.Ε. καθώς και το μεταπτυχιακό για την αποκατάσταση κτιρίων που λειτουργούσε σ’ αυτό.

Αποδεικνύεται συνεπώς η κατάφωρη αδικία της πανεπιστημιακής κατανομής για το Ν. Τρικάλων σε σχέση με τους άλλους Νομούς της Θεσσαλίας. Γι’ αυτό το λόγο ο κ. Σκρέκας κλιμακώνοντας την προσπάθειά του να αρθεί ο πανεπιστημιακός παραγκωνισμός του νομού μας, προχώρησε στη διαδικασία της επίκαιρης ερώτησης εγκαλώντας την Κυβέρνηση και καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας να απαντήσει δια ζώσης στην Βουλή των Ελλήνων.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn