Στο Δήμο Αλμωπίας Πέλλας κεντρικός ομιλητής ο Σκρέκας

“Η κρίση κατάφερε να διαψεύσει εκείνα που ο κόσμος θεωρούσε δεδομένα. Αυτό που πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι δεδομένα αν δεν τα διεκδικούμε και αν δεν μένουμε πιστοί σε μια πολιτική που πραγματικά μπορεί να φέρει την πρόοδο στην Ελλάδα.” Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας που πραγματοποίησε το Σάββατο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο Αλμωπίας, στην Πέλλα.

Επιτέλους, είδαμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Βλέπουμε να τακτοποιούνται τα πράγματα στην οικονομία, αφού σταμάτησε η φορολογική λαίλαπα, είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά το πρώτο εξάμηνο.

Ειδικότερα για τον αγροτικό τομέα, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι μέσα σε τέσσερις μήνες η νέα Κυβέρνηση της χώρας «ξεπάγωσε» ευρωπαϊκά κονδύλια 1,2 δις ευρώ, κάτι που η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να κάνει μέσα σε ολόκληρα τέσσερα χρόνια.

Για το αγροτικό πετρέλαιο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναζητά το δημοσιονομικό χώρο ώστε να εφαρμόσει το μέτρο σε μόνιμη βάση. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Σκρέκας μίλησε για τις ρυθμίσεις που ψήφισε η Κυβέρνηση για το αγροτικό ρεύμα, καθώς πλέον οι αγρότες μπορούν να έχουν άμεσα μηδενικό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη ρύθμιση για το 75%-25%, δηλαδή τη δυνατότητα που έχουν οι αγρότες – αυτοπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας να πωλούν στο δίκτυο το 75% του ρεύματος που παράγουν, ώστε χωρίς χρήματα από την τσέπη τους να καλύπτουν το κόστος εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Με το υπόλοιπο 25% θα ικανοποιούν τις ανάγκες της παραγωγής τους.

Τέλος, ο Υφυπουργός σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, τόνισε ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει όσα έλεγε προεκλογικά, δηλαδή, τη δημιουργία κλειστών κέντρων, την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και την ταχεία επιστροφή στις χώρες τους όσων δεν δικαιούνται άσυλο.. Κατά την επίσκεψη του στην Αλμωπία, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Μπάτση. Ο Δήμαρχος κατέθεσε φάκελο με προτάσεις για τα αγροτικά θέματα και ανέφερε ότι τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες είναι το αρδευτικό και η οδοποιία. Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Οσίου Ιλαρίωνος.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn