Συμμετοχή στη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανήκουν σε κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), συμμετείχε την Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

Η Σύνοδος αυτή πραγματοποιείται μια ημέρα μετά την εκάστοτε Σύνοδο όλων των Υπουργών Γεωργίας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη Σύνοδο συμμετείχαν επίσης Ευρωβουλευτές και ανώτερα στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι στρατηγικές «από το το αγρόκτημα στο πιάτο» και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Επίσης, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της γερμανικής Κυβέρνησης, που θα ασκήσει τα καθήκοντα προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ο κ .Σκρέκας, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στη Σύνοδο όλων των Ευρωπαίων Υπουργών Γεωργίας την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε στην τοποθέτηση του τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνια στον πρωτογενή τομέα.

Σημείωσε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τους μικρομεσαίους αγρότες ώστε να να διασφαλίσει μία δίκαιη μετάβαση στο μοντέλο της βιώσιμης γεωργίας, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην ύπαιθρο.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn