Συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα στο διεθνές φόρουμ Berlin Energy Transition Dialogue 2022

Ανάρτηση από το facebook:
Στο διεθνές φόρουμ Berlin Energy Transition Dialogue 2022 μίλησα για το σχέδιο που εφαρμόζει η ελληνική Κυβέρνηση για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, η οποία αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική επιλογή για την ενίσχυση της ενεργειακής ανταγωνιστικότητας και ασφάλειας της χώρας.
Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την ομόλογό μου από την Αυστρία, Leonore Gewessler, για τον κίνδυνο διακοπής της τροφοδοσίας ρωσικού φυσικού αερίου. Η εξάρτηση της Αυστρίας από τη Ρωσία είναι μεγάλη, καθώς καλύπτει το 80% της εγχώριας κατανάλωσης φυσικού αερίου.
Η απάντηση σε αυτήν την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση, είναι η στροφή σε ένα μοντέλο παραγωγής ενέργειας με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με όρους δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας.
Η Ευρώπη πρέπει να τολμήσει και να αναλάβει συλλογική δράση, γρήγορα και αποφασιστικά, ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn