Συνάντηση με Α. Γεωργιάδη για τα μέτρα στήριξης σε εστίαση και τουρισμό

Την εφαρμογή μέτρων για την ανακούφιση των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού από την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι οι δύο κλάδοι αποτελούν πηγές δυναμικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για την Ελλάδα και τα Τρίκαλα, καθώς προσφέρουν υψηλά έσοδα, καθώς και χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Τρικαλινός Υφυπουργός μετέφερε στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη επιστολές των συλλόγων των Τρικαλινών επιχειρήσεων της εστίασης και του τουρισμού, που περιλαμβάνουν προτάσεις για τη μείωση του ΦΠΑ, την αύξηση του ελεύθερου χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα και την ευελιξία στα θέματα του
προσωπικού.

Επίσης, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που άλλωστε αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά όχι μόνο της τοπικής αλλά συνολικά της εθνικής οικονομίας.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν νέα προγράμματα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ, από τα οποία θα μπορούν να επωφεληθούν και οι Τρικαλινές  επιχειρήσεις.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn