Συνάντηση με αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Την πεποίθηση ότι ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες των αναβαθμισμένων οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξέφρασε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο του Φόρουμ Διευρυμένης Στρατηγικής Συνεργασίας των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο και Συνιδρυτή του ομίλου Αl Dahra, Khadim Al Darei, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ίδιου ομίλου, Suliman Al Nuaimi, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Elite Agro, Δρ. Abdulmunem Al Marzooqi.

Στο πλαίσιο του στόχου για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ώστε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα να κατακτήσουν μια περίοπτη θέση στηντοπική αγορά.

Ο Υφυπουργός επισήμανε τις εξαιρετικές προοπτικές που παρουσιάζουν οι σχέσεις των δύο χωρών σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες, τη γεωργία ακριβείας, τη διαχείριση του νερού και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, καθώς η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά κλιματολογικά χαρακτηριστικά, άριστης ποιότητας γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και μια ανταγωνιστική βιομηχανία τροφίμων.

* Ο αγροδιατροφικός όμιλος Al Dahra καλλιεργεί εκτάσεις 400.000 στρεμμάτων, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1 δις δολαρίων, περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους και κατέχει ηγετική θέση στις αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Μεταξύ άλλων περιοχών, έχει προχωρήσει σε επενδύσεις και στα Βαλκάνια, σε Ρουμανία και Σερβία. Ο όμιλος Elite Agro είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής και διανομής νωπών οπωροκηπευτικών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn